"Najskuplji - Ifeani Onjilo"
"Najskuplji - Ifeani Onjilo"

Nema krize? Zvezdinih milion i po za titulu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.13. | 09:25

Crveno-beli u ovom prelaznom roku na pojačanja potrošili 1,46 miliona evra

Najskuplji - Ifeani OnjiloŠest godina već u Ljutice Bogdana gledaju u leđa večitom rivalu. Zato su u upravi Crvene zvezde rešili da kažu dosta i učini sve ne bi li titulu vratili u muzej na zapadnoj tribini Marakane. U tu svrhu potrošili su čak 1.466.000 evra koliko su, prema podacima Sportskog žurnala, izdvojili na pojačanja.

S obzirom da je u klub stiglo čak 14 igrača neki će reći da su crveno-beli dobro prošli. Ali, imajući u vidu da Zvezda već godinama posluje s finansijskom omčom oko vrata i da je pomenuta suma nimalo zanemarljiva s obirom na situaciju (a pritom kvalitet novajlija, barem nekih, i te kako upitan) sigurno je samo da su u klubu jasno  zacrtali – povratak trofeja ili propast. Aktuelne garniture u klubu, ne samog kluba.

Izabrane vesti

Najskuplje pojačanje crveno-belih je Ifeani Onjilo na čijem se primeru možda i najbolje videlo kako radi "skauting" crveno-belih. Vijali su napadače po svim meridijanima, a kada im se Onjilo popeo na grbaču na startu sezone u Ivanjici požurili su da ga dovedu i potrošili čak 450.000 evra za potpis Nigerijca. Pritom će 30 odsto od narednog transfera pripasti Javoru.

Po 200.000 evra koštali su Migel Arauho i Marko Petković, koji će, kada promeni sredinu, kasu OFK Beograda popuniti sa 25 odsto od vrednosti transfera.

Još bolje bi mogla da prođe Jagodina, koja će zaraditi 30 odsto od budućih prodaja Predraga Rajkovića i Gorana Gogića, ali je zato morala da snizi cenu na 120.000 evra za mladog golmana Srbije i 50.000 za iskusnog zadnjeg veznog.

Najveće pojačanje Miloš NinkovićNejc Pečnik i Miloš Ninković su stigli kao slobodni igrači, pa je Zvezda morala "samo" da menadžerima isplati čiste papire u visini od 150.000 evra za bivšeg slovenačkog i 120.000 za nekadašnjeg srpskog reprezentativca.

Aleksandar Kovačević je Zvezdin budžet olakšao za svega 80.000 evra, ali će zbog toga na klupski račun od naredne prodaje mladog veziste reći samo 60 odsto, dok će 40 pripasti Spartaku.

Roberts Omega je došao kao slobodan igrač, ali je on i pema informacijama Žurnala morao da bude plaćen. Doduše, skromnih 35.000 evra, dok je najjeftinije bilo dovođenje Milana Jokića iz Partizanove škole fudbala – 31.000 evropskih novčanica.

Dragan Mrđa, Novak Martinović i Nikola Mijailović u klub su stigli bez dinara obeštećenja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaIfeani OnjiloMarko PetkovićMiguel ArauhoMiloš NinkovićNejc PečnikSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara