"Kolo Ture"
"Kolo Ture"

Nema gola kad je Ture najveća napadačka pretnja

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 18:56

Liverpul podbacio protiv Blekburna, pa će se o polufinalisti FA kupa odlučivati na Ivud parku – 0:0

Kolo TureTrijumfalni niz od pet uzastopnih pobeda na Enfildu okončan je tamo gde mu se niko nije nadao. Drugoligaš Blekburn je posle senzacionalnih 4:1 protiv Stouka pokazao da je specijalista kada treba da pomrsi račune favorizovanim protivnicima. Istina, Liverpul ume da zaštuca u FA kupu. Tako je bilo i protiv Boltona u prošlom kolu, a tako i danas u četvrtfinalu. I kao protiv Boltona – bez golova.

Taj januarski kiks protiv Boltona Liverpul je ispravio u revanšu i pobedom od 2:1 i stigao do četvrtfinala. Ali ono što je danas prikazao prizemljilo je navijače Redsa, pomalo uzletele posle nekoliko odličnih prvenstvenih partija.

Izabrane vesti

Danas prosto ništa nije polazilo za rukom izabranicima Brendana Rodžersa. Blekburnova jedina ideja bila je da odbrani gol i to je radio više nego dobro. U napadu se sve svodilo na hitni lopticu ka 1,93 metara visokom Rudiju Gestedu. Korpuletni fudbaler iz Benina pravio je određene probleme domaćina, posle jednog njegovog šuta Filipe Kutinjo je rukom zaustavio loptu, sudijska se nije čula. Takođe, Simon Minjole je fenomenalnom paradom zaustavio i opasan pokušaj Aleksa Baptista, ali uopšteno je utisak da Roversi nisu previše zapinjali u napadu. Cilj je bio da se dočepaju revanša pred domaćom publikom na svom Ivud parku.

Međutim, od Blekburna se nije ni očekivalo da napadne. Od Liverpula jeste. Nije to dobro izgledalo. Naprotiv. Činjenica da je najbliži golu bio defanzivac Kolo Ture – jednom mu je gol poništen, drugi put je sa peterca potpuno neometan gađao u stativu – dovoljno govori o mukama Džordana Hendersona i zbunjene družine u vezi. Liverpul jednostavno ne ume protiv bunkera.

Inače, Lazar Marković je bio u startnih 11 Liverpula, ali ga je u 59. minutu na tereu zamenio Mario Baloteli.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulKolo TureFA kupEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara