"Nelson"
"Nelson"

Nelson: Zakucavanjem sam pokrenuo saigrače (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.13. | 11:58

"Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, skočio koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu", rekao je Amerikanac

NelsonKošarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da je fenomenalno zakucavanje u polufinalu plej-ofa protiv Mega Vizure bio potez koji je bio potreban ekipi da se prelomi meč.

Zvezda je savladala Mega Vizuru sa 78:61 i povela sa 1:0 u seriji, a utakmicu je obeležilio atraktivno zakucavanje Nelsona, posle čega su crveno-beli napravili seriju od 13:0 i konačno slomili otpor protivnika.

Amerikanac je pet minuta i 43 sekunde pre kraja, pri rezultatu 59:58 probio prvu liniju odbrane Zemunaca, a zatim "preleteo" preko Nemanje Dangubića i Novice Veličkovića i zakucao.
"Znao sam da je zakucavanje bilo jedini način da u tom momentu postignem taj koš. Krenuo sam snažno na prodor, skočio koliko sam mogao i lopta je ušla u koš. To je bio potez koji nam je bio potreban da bismo preokrenuli neke stvari na terenu. To zakucavanje nas je defitivno pokrenulo, nakon toga smo ostvarili seriju poena i odlepili se od protivnika", rekao je Nelson za klupski sajt.

On je istakao da je zadovoljan zbog prve pobede u polufinalnoj seriji.
"Bilo nam je važno da plej-of započnemo pozitivno. Polufinalna serija je kratka i zbog toga je bilo još važnije da pobedimo u prvoj utakmici. Ovakva pobeda nam daje mnogo samopouzdanja. Imamo samo dan odmora, a u petak moramo da pokušamo da ponovimo ovakvu partiju. Ne smemo da se opustimo, Mega Vizura je dobar tim i zaslužuje maksimalan respekt", dodao je Nelson i zahvalio se publici u Pioniru na sjajnoj podršci.

Naredna utakmica igra se sutra od 21 sat u Kruševcu.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaDamarkus NelsonKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara