"Demarkus Nelson u duelu sa igračima Partizana mt:s"
"Demarkus Nelson u duelu sa igračima Partizana mt:s"

Nelson: Ako igrači Partizana žele prljavu igru, spustićemo loptu i saznati ko je čvršći!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.13. | 10:46

Plejmejker crveno-belih bio je ogorčen posle izbugljenog večitog derbija, kako svojom igrom, tako i ponašanjem izabranika Duška Vujoševića

 

Demarkus Nelson u duelu sa igračima Partizana mt:sOd košarkaša Crvene zvezde Telekom puno se očekuje ove sezone. Pored teškog zadatka koji je pred njih stavljen na početku sezone, da osvoje titulu u ABA i Superligi Srbije, kao i da obezbede plasman u Evroligu, izabranici Vlade Vukoičića imaju i neku vrstu obaveze prema navijačima, a to je naravno pobeda u večitom derbiju.

Izabrane vesti

Tukli su košarkaši Zvezde podmlađeni tim Partizana tri puta do sada, dva puta u ABA ligi i jednom u onom šokantnom finalu Kupa Radivoja Koraća. Ali, crveno-bela četa pala je u četvrtoj večitoj borbi ove sezone, nisu uspeli u potpunosti da dotuku rivala, koji je pokazao da, iako mlad, ima veliki karakter i hrabrost.

Jedan od onih koji je najviše zakazao u derbiju jeste i Amerikanac Demarkus Nelson, koji nije prikazao ni delić onoga što ga je krasilo tokom cele sezone, posebno iz (ponovljenog) finala Kupa Koraća, kada je praktično sam dobio crno-bele.
"Partizan je kao tim uradio bolji posao, zaustavio naš protok lopte i ofanzivni skok. Njihovih pet momaka na terenu igrali su kao jedan, što mi nismo uspeli da učinimo", rekao je Nelson, a prenele Novosti.

Iako je poraz stigao u prilično nezgodnom momentu, s obzirom da je Fajnal-for ABA lige odmah tu iza ugla, prvi plejmejker crveno-belih ističe da će se tim konsolidovati na vreme i spremiti za predstojeće obaveze i borbu za osvajanja regionalnog takmičenja.
"Kao što ne treba da uzletite previsoko, ne treba ni da padnete prenisko. Znate, pobeđivali smo Partizan pre ove utakmice i nismo sedeli na oblacima. Znali smo da je to samo jedan meč. Ni sada, posle jednog poraza, ne smemo da paničimo pred odlazak na fajnal-for. Trebalo bi da pogledamo snimak i vidimo šta smo mogli bolje da uradimo, da neke stvari unapredimo već do sledećeg meča u nedelju”, objasnio je Nelson.

On se zatim osvrnuo na detalj koji je, u neku ruku, malo pokvario kompletnu sliku derbija – sukob između Subotića i Bertansa.
"Ja sam timski čovek, a tamo su bili moji saigrači. Ne znam da li je ispravno to što sam uradio, ali svaki put kada vidim da im je potrebna pomoć - biću tu. Igrali su veoma prljavo tokom cele utakmice, a kada sudije ne zaštite igrače oni moraju sami da se štite. Ako žele prljavu igru, onda ćemo spustiti loptu i saznati ko je čvršći", zaključio je ratoborni Nelson.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bojan SubotićFK Crvena zvezdaDavis BertansDemarkus NelsonEvropaKošarkaška SuperligaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara