"Markos Sena i Pele"
"Markos Sena i Pele"

Nekada Pele, danas Sena: Briljantan pogodak velikog majstora za titulu Njujork Kosmosa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.11.13. | 10:23

Iskusni vezista i u 37. godini života igra kao mladić

Markos Sena i PeleMarkos Sena je čovek usred kosmosa! Iako ima 37 godina, čovek koji je najbolje dane svoje karijere proveo u onoj čuvenoj generaciji Viljareala koja je, uz malo više sreće, mogla da bude možda i šampion Evrope danas sreću donosi navijačima Njujork Kosmosa! I to kakvu! 

Fantastični vezista doneo je šestu titulu šampiona lige Severne Amerike, prvu još od 1982. godine, čime je ušao u legendu ovog vrlo popularnog kluba u SAD. 

Izabrane vesti

Tim koji je u periodu od kraja 70-ih i prve polovine 80-ih godina beležio fantastične rezultate, posebno u vreme kada je igrao legendarni Pele, bio je rasformljen gotovo punih 25 godin (od 1985. do 2010. godine) zbog očajne posete publike i malo prihoda, ali danas se vraća na staze stare slave. 

Pele je 2010. godine, na dan ponovnog formiranja kluba postavljen za počasnog predsednika, a čuveni Erik Kantona za sportskog direktora. On je ujedno bio i trener ovog kluba na utakmici odigranoj na Old Trafordu 5. avgusta 2011. godine, kada je Kosmos bio gost Mančester junajteda u oproštajnom meču Pola Skolsa.

Sena je u meču koji je odlučivao pitanje šampiona postigao jedini gol na meču, u 50. minutu susreta i to na maestralan način. 

Posle utakmice novinari su fotoaparatima uhvatili momenat kada igrači nose i slave Markosa Senu, što je istog momenta podsetilo na dane kada je veliki Pele donosio titule ovom klubu. 

(FOTO: Guliver/Getty Images)

 


tagovi

Markos SenaNjujork KosmosPele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara