"Dominik Solanke"
"Dominik Solanke"

Nekad Bat i Barnbi, danas Kuk i Solanke - Englezi u polufinalu Mundijalita (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.17. | 17:23

Dominik Solanke je postigao odlučujući gol, ali kakva je to asistencija bila

Dominik SolankeSvi polufinalisti su poznati. U jednom će se za mesto u finalu boriti Urugvaj i Venecuela, dok je Italija dočekala - Englesku. Mlada reprezentacija gordog Albiona je u četvrtfinalu Mundijalita savladala Meksiko sa 1:0 zahvaljujući golu Dominika Solankea, novog Liverpulovog pojačanja, a možda i pre svega savršenoj asistenciji Luisa Kuka.

Vezista Bornmuta je, taman kad su Meksikanci pomislili da su odbili rivala od svog kaznenog prostora, poslao perfektnu loptu kroz četvoricu protivničkih igrača. “Izronila“ je tačno pred Solankea, kome je ostao lakši deo posla - da loptu gurne iza leđa Abrahama Romera.

Izabrane vesti

Englezi su utakmicu završili sa 10 igrača, pošto je Džoš Onoma isključen u 73. minutu, iako nije bilo baš očiglednoi zbog čega. Bilo kako, Meksikanci u finišu meča nisu uspeli da iskoriste brojčanu nadmoć, iako su imali šansi, ali ne i rešenja za golmana Fredija Vudmana.

Prvi put posle 24 godine - Englezi u polufinalu Mundijalita. Te 1993. godine ekipu su predvodili Niki Bat i Nik Barnbi, ali je Gana bila prevelik zalogaj, pa je ekipa gordog Albiona mogla samo da u borbi za treće mesto savlada Australiju za bronzanu medalju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalMundijalitoEvropaEngleskaDominik Solanke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara