"Salah"
"Salah"

Neka se spremi Real, opasna je ova Roma: „Egipćani“ za pola sata ubili Ljubičaste (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.16. | 22:36

Pod palicom Lučana Spaletija, Rimljani vezali sedam prvenstvenih pobeda i sa ogromnim samopouzdanjem putuju na revanš osmine finala Lige šampiona

SalahOlimpik u transu, Real u strahu. Ne bismo smeli da stavimo ruku u vatru da će prvotimcima kraljevskog kluba biti svejedno kad se u utorak zalete na kolege iz Rome. Štaviše, očigledno je Lučano Speleti do te mere naoštrio zube Vučici da pred gostovanje u Madridu komotno može da priželjkuje čudo. Sjajnu podlogu takvom razmišljanju svojih navijača Đalorosi su dali ubedljivim trijumfom nad Fjorentinom na otvaranju 28. kola Serije A, kojim se najavili da spremno čekaju revanš osmine finala Lige šampiona - 4:1.

Centralna figura meča bio je Mohamed Salah. Sjajni Egipćanin potvrdio je da je ove sezone najbolji igrač Rome, bio je prosto neuhvatljiv za goste iz Firence, te se sa dva gola i jednom asistencijom potpisao ispod još jednog efikasnog trijumfa ekipe iz Rima, otkako se na klupu vratio Speleti.

Izabrane vesti

Ka šestoj vezanoj pobedi Romu je poveo januarski novajlija iz Monaka, Stefan El Šaravi, koga je sjajno proirgao upravo Salah. Bio je to šesti pogotak popularnog Faraona u šest utakmica za klub iz glavnog grada Italije (ima i jednu asistenciju), taman da najavi kako plan o otkupu njegovog ugovora na leto ima osnova.

Bilo je to u 22, a već u 25. minutu Salah je na pas Perotija i pomoć jednog defanzivca Fjorentine prevario Tatarušanua i potvrdio da Roma pod Spaletijem melje rivale u uvodnih pola sata. Jer, niko u Kalču ove sezone nije postigao toliko golova koliko Rimljani u prvih 30 minuta (18).

Povijala se odbrana gostiju iz Firence pred olujom na Olimpiku i nije imala rešenja za strahovito brzu igru Rome. Naročito po krilu, pa je u 38. El Šaravi proigrao Perotija, Miralem Pjanić početkom drugog dela Salaha, a obojica na sličan način završila akcije za pobedu vrednu Rominog udaljavanja od Fjorentine (56:53 u bodovima) i pritiska na drugoplasirani Napoli (58).

Gosti jesu uspeli da postignu utešni gol, Josip Iličić se pogotkom sa bele tačke pomerio na deobu četvrtog mesta liste strelaca, ali je slaba to uteha za ekipu Paula Sose, koja je prvi put posle marta 2015. i gostovanja na istom stadionu (tad je protivnik bio Lacio) primila četiri gola na jednom meču Serije A.

SERIJA A, 28. KOLO

Petak:

Roma - Fjorentina 4:1 (3:1)
/El Šaravi 22, Salah 25, 58 Peroti 38 - Iličić 45+3 pen/

Subota:

18.00 Verona - Sampdorija
20.45 Napoli - Kjevo

Nedelja:

12.30 Torino - Lacio
15.00 Bolonja - Karpi
15.00 Đenova - Empoli
15.00 Atalanta - Juventus
15.00 Frozinone - Udineze
20.45 Inter - Palermo

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)
 


tagovi

Serija ARomaMohamed SalahItalijaFjorentinaEvropaEl Šaravi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara