""
""

Neka se spremi Real: Bajern petardom uništio Verder, Volfsburg ispustio priliku da dođe do mesta u Ligi šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.04.14. | 17:30

Vukovi su dva puta imali vođstvo protiv Frajburga, ali su isto toliko puta i ispuštali prednost...

Posle remija i dva vezana poraza fudbaleri Bajerna iskalili su sav bes i izrešetali gol Verdera na Alijanc Areni, čime su napravili najbolju uvertiru pred revanš susret Lige šampiona sa madridskim Realom - 5:2.

Izabrane vesti

Ubedljiv trijumf Bavaraca obeležio je napadač Klaudio Pizaro, koji je postigao dva pogotka i jednu asistenciju i bio pokretačka snaga ekipe Pepa Gvardiole, koja je dva puta bila u minusu. 

Meč je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog bivšeg trenera Barselone Tita Vilanove.

Što se dešavanja na terenu tiče, gosti su poveli već u 10. minutu susreta, kada je Gebre Selasije iskoristio proigravanje Makijadija za prvi šok na Alijanc Areni.

Odgovor je usledio deset minuta kasnije, pošto je Pizaro jednom niskom loptom uposlio Riberija, a ovaj se sjajno snašao i savladao Volfa

U 35. minutu Verder je ponovo stigao do prednosti, a ovog puta strelac je bio Hunt. Franko Di Santo je poslao jednu visoku loptu po širini terena i tako na najbolji mogući način iskoristio visoko postavljenu odbranu rivala, a Hunt nije imao većih problema da realizuje napad. 

Posle 45 minuta igre rezultat je bio 1:2, ali je u nastavku usledila potpuna dominacija domaćina. Pizaro je pokrenuo lavinu golovima u 53. i 57. minutu, četiri minuta kasnije Švajnštajger je uvećao rezultat na 4:2, da bi Roben bombom sa ivice šesnaesterca postavio konačnih 5:2. 

Fudbaleri Volfsburga imali su odličnu priliku da preuzmu četvrtu i poslednju poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone, ali su u drugom poluvremenu susreta sa Frajburgom dva puta ispustili prednost i odigrali nerešeno - 2:2.

Oba pogotka za Vukove postigao je Ivan Perišić u 3. i 70. minutu susreta, ali Mehmedi u 61. i Terecino u 83. minutu doneli bod. 

Majnc je savladao Nirnberg sa 2:0 hicima Okazakija u 30. i Morica u 44. minutu, čime su se Bavarci i definitivno oprostili od Bundeslige, pošto dva kola pre kraja više nemaju ni matematičke šanse da obezbede opstanak. 

Istu sudbinu doživeo je i Ajntraht Braunšvajg, koji je poražen od Herte istim rezultatom posle akcija u kojima su realizatori bili Bruks u 62. i Alagui u 77. minutu. 

BUNDESLIGA – 32. KOLO:

Petak:

Hanover – Štutgart 0:0

Subota:

Bajern Minhen – Frajburg 5:2 (1:2)
/Riberi 20, Pizaro 53, 57, Švajnštajger 61, Roben 74 – Gebre Selasije 10, Hunt 36/

Herta – Braunšvajg 2:0 (0:0)
/Bruks 62, Alagui 77/

Volfsburg – Frajburg 2:2 (1:0)
/Perišić 3, 70 – Mehmedi 61, Teracino 83/

Majnc – Nirnberg 2:0 (2:0)
/Okazaki 30, Moric 44/

Hofenhajm – Frankfurt 0:0

18.30 Bajer Leverkuzen – Borusija Dortmund

Nedelja:

15.30 Ausburg – Hamburger
17.30 Šalke - Menhengladbah

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgNemackaVerderKlaudio PizaroFrajburgEvropaBastijan ŠvajnštajgerBajern MinhenArjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara