"Dominik Solanke"
"Dominik Solanke"

Nek vidi Čelsi kako je drugima kad maše milionima pred njihovom decom - Solanke traži 50.000 nedeljno?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.16. | 14:23

Javnost zgrožena

Dominik SolankeNekad su klinci bili prezadovoljni zbog same činjenice da su stigli do prvog tima, ali vremena se menjaju. Posebno dobro to znaju u siromašnim srpskim klubovima, koji se neretko nađu u pat poziciji kad bogati klubovi sa zapada krenu da pred našom decom mašu basnoslovnim ugovorima. Čelsi je tako Partizanu "ukrao" Danila Pantića, a sada je osetio kako izgleda kad se nađe u ulozi ucenjenog. Mladi Dominik Solanke, naime, odbija da potpiše novi ugovor sa Plavcima dok mu uprava ne ponudi platu od nestvarnih 50.000 funti, odnosno oko 64.000 evra nedeljno?!

A tek mu je 18 godina...

Izabrane vesti

Solanke ove sezone igra na pozajmici u Viteseu, postigao je sedam golova na 24 utakmica, a ugovorom je za Stamford Bridž vezan do leta naredne godine. Pregovore sa rukovodstvom londonskog kluba vodi Solankeov očuh, koji očigledno nije baš najskromniji čovek na svetu.

Po ugovoru iz septembra 2014. godine Solanke, koji je prošle sezone postigao više od 40 godina u juniorskom timu, prima 7.000 funti nedeljno (oko 9.000 evra), dakle sada traži sedam puta više, plus garancije da će igrati za prvi tim. Do sada je tu privilegiju doživeo samo jednom, pod Žozeom Murinjom protiv Maribora u Ligi šampiona.

Međutim, u Čelsijevoj akademiji, poslednjih godina jednoj od najboljih u Engleskoj, o Solankeu i dalje imaju visoko mišljenje, pa se nadaju da će pronaći kompromisno rešenje uprkos zgražavanju navijača zbog pohlepe fudbalerovog očuha.

Solanke, inače, nije jedini Čelsijev klinac koji zadaje glavobolju ljudima iz računovodstva. Desnom beku Oli Ajni ugovor ističe u junu, Seltik je bio više nego zainteresovan, ali je odustao od posla kada je video da 19-godišnji defanzivac traži platu koja bi ga učinila najskupljim igračem u škotkom šampionu.

Pratie MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaDominik SolankeČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara