"Nejmar"
"Nejmar"

Nejmar voli kad ga provociraju, isti je Romario (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.09.14. | 14:40

Da nije malo rano za poređenja?

NejmarNjegov transfer iz Santosa u Barselonu još je predmet sporenja, ali oko fudbalskog umeća nema dileme. Brazilac Nejmar je dosta toga doneo Kataloncima u premijernoj sezoni evropskog fudbala (po 15 pogodaka i asistencija na 41 zvaničnom meču), vrlo dobro je počeo i drugu (tri gola na pet utakmica), usput je oslonac državnog tima i kao takav dopada se novom selektoru Selekaa, Karlosu Dungi.

Naslednik Luisa Felipea Skolarija kaže da je hitronogi krilni vezista fudbaler koji voli da pred sebe stavlja velike ciljeve, jer ga to navodno motiviše da bude još bolji.
Nejmar je lider reprezentacije i bez obzira što je dobar u tehničkom smislu, on spada među igrače obožavaju da se takmiče. On voli da se trka sa drugima, da pobešuje. I uživa kad ga rivali guraju, izazivaju, porovociraju. Kad mu se nešto od toga desi, to ga diže“, kaže Dunga.

Izabrane vesti

Čovek koji je osvojio Mundijal kao igrač 1994. uporedio je Nejmara sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije.

Po mnogo čemu Nejmar je isti Romario. I Romario je voleo kad su ga saigrači i protivnici izazivali, kad god su od njega tražili da se takmiči igrao bi sve bolje i bolje. Sjajno je kad tako talentovanog igrača spremnog da se takmiči imate u ekipi. Onda mu verujete“, rekao je Dunga.

Podsetite se kako je to radio Romario...

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKarlos DungaNejmarPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara