""
""

Nejmar se igrao s novom odbranom Juventusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.07.17. | 08:50

Barselona porazila Staru damu (2:1) na startu Internacionalnog kupa šampiona

Pobeda koja ne mora ništa da znači. Tako se može okarakterisati prva pripremna utakmica Barselone u kojoj je katalonski gigant sa novim trenerom Ernesteom Valverdeom na čelu porazio Juventus sa 2:1 u meču prvog kola Internacionalnog kupa šampiona.

Izabrane vesti

Prepuni stadion u Nju Džerziju (82.000 gledalaca) imao je privilegiju noćas da uživa u zanimljivom fudbalskom plesu, a za pravi mali šou pobrinuo se Nejmar. Brazilac, koji je proteklih dana u centru zbivanja zbog navodnih pregovora sa Pari Sen Žermenom, urnisao je sinoć novu odbranu Juventusa i pokazao Staroj dami da će bez Lea Bonućija to vrlo teško ići.

Totenhem razbio PSŽ, pamtiće se bomba Eriksena sa 35 metara! Ono što je Trap radio odavno nije viđeno... (VIDEO)

Zvezda Barselone bila je inspirisana, verovatno i željna da dokaže gazdama Katalonaca da moraju da se potrude kako bi ga zadržali ovog leta. Tek, plesao je Nejmar po terenu i uz Mesija, Inijestu i ostale majstore iz Katalonije potpuno pregazio izmešani tim šampiona Italije. Posebno je prelep bio drugi gol, kada je na majstorski način Brazilac "izlomio kičme" Benatiji, Barzaljiji i Asamoi i pored nemoćnog Bufona, smestio loptu u mrežu za 2:0.   

Barsa je bila bolja u prvom poluvremenu, debitovao je i novajlija iz Benfike Nelson Semedo, a da Katalonci izdominiraju na terenu pomoglo im je, ruku na srce, i to što je Maks Alegri od početka izveo kombinovani tim, sastavljen uglavnom od rezervista iz prošle sezone. Na pauzi trener Barselone je izmenjao skoro celu startnu postavu, dok je kormilar Juventusa postepeno ubacivao igrače u drugom delu, pa smo tako na terenu videli i novajlije De Šilja i Daglasa Kostu.

Ulazak Brazilca, kao i nastup njegovih zemljaka iz Južne Amerike - IguainaDibale i Kvadrada, koji su počeli da treniraju svega 24 časa ranije, osetio se itekako u igri Stare dame, a posle majstorskog kornera Dibale u 63. minutu Kjelini je glavom smanjio na 2:1. To je, ipak, bilo sve od Stare dame na ovom meču, ali dovoljno za početak.

Barsa je u finišu mogla i do ubedljivije pobede, ali su solidne prilike propustili Denis i Luis Suarez, kao i Serhi Roberto. Posle nekoliko dana pauze Katalonce u petak ujutru (od 01.30) očekuje okršaj sa Mančester Junajtedom, dok Juventus istoga dana (od 02.30) igra meč drugog kola sa francuskim Pari Sen Žermenom.  

 

JUVENTUS - BARSELONA 1:2 (0:2)
/Kjelini 63 - Nejmar 15, 26/

JUVENTUS: Bufon (od 46. Ščensni) - Lihtštajner (od 46. De Šiljo), Benatija (od 69. Mandragora), Barzalji (od 46. Kjelini), Asamoa (od 60. Aleks Sandro) - Kedira (od 46. Rinkon), Markizio (od 46. Pjanić) - Sturaro (od 59. Daglas Kosta), Lemina (od 59. Dibala), Bentankur (od 60. Kvadrado) - Mandžukić (od 60. Iguain).

BARSELONA: Silesen (od 46. Ortola) - Aleiš Vidal (od 46. Semedo), Pike (od 46. Marlon), Maskerano (od 46. Umtiti), Dinj (od 46. Alba) - Samper (od 46. Buskets), Rakitić (od 46. Alenja), Inijesta (od 46. Roberto) - Mesi (od 46. Arda Turan), Alkaser (od 46. Luis Suarez), Nejmar (od 46. Denis Suarez).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Internacionalni kup šampionaJuventusNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara