"slavlje posle prvog gola Partizana"
"slavlje posle prvog gola Partizana"

Neca Mihajlović poručio navijačima: Ne brinite za Evropu! Borac se nije ni pojavio u Humskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.16. | 18:49

Golubović i Brašanac za pobedu crno-belih od 2:0

slavlje posle prvog gola PartizanaPartizan ponovo na evropskom kursu. Barem ako je za suditi po plasmanu na tabeli, ne toliko na osnovu igri koja je crno-belima donela pobedu protiv Borca iz Čačka u 33. kolu Superlige. Pred skoro praznim tribinama u Humskoj Marko Golubović i Darko Brašanac su pogađali za 2:0, mada je utisak da je najzaslužniji za povratak crno-belih na minus od pet bodova u odnosu na drugoplasirani Čukarički već po navici bio najbolji igrač vladajućeg šampiona Nemanja Mihajlović.

Međutim, ne bi crno-beli smeli da sada lete u nebeske visine, jer sa ovakvim Borcem porvala bi se i najbolja selekcija osnovne škole "Vladimir Rolović" sa Petlovog brda. U odbrani kao da su Čačani hodali na štulama, u napadu… Pa, tamo ih nije ni bilo, izuzev jednog pokušaja Marija Maslaća sa početka drugog poluvremena kada je Miroslav Bogosavac profesionalno obavio zadatak ostavši na gol liniji i uz pomoć prečke sačuvao vođstvo crno-belih.

Izabrane vesti

Tim koji je u onom jesenjem Kup obračunu sa Crvenom zvezdom izgledao kao Borusija Dortmunda iz najlepših dana Jirgena Klopa na Vestfalenu danas je samo fizički bio prisutan u Beogradu, pa je Partizanu preostalo sa pokupi ono što mu se nudi.

Doduše i protiv ovakvog Borca nije to sve išlo glatko. Uglavnom su se čekali pre svih Nemanja Mihajlović, pa i Saša Ilić i agilni Ivan Bandalovski. Zadatak ostalih je bio da prate pomenuti trio i pokušaju da budu na pravom mestu u pravo vreme. Golubović je u toj nameri uspeo nekoliko puta, a posle par uvodnih promašaja noga se oslobodila pritiska. Valjda shvativši da će biti i drugih prilika. Mihajlović je prethodno tukao, Vladimir Bajić je boksovao loptu na peterac, a Golubović je iz okreta smestio u nebranjenu mrežu.

Da će bodovi ostati u Humskoj postalo je i definitivno jasno u 73. minutu kada je Mihajlović ušao u kazneni prostor Borca, a rezervista gostiju Aldin Adžović u svom tek drugom nastupu u dresu Čačana smetnuo s uma da je vihorno krilo crno-belih odavno ovladalo tehnikom padanja u protivničkom šesnaestercu. Samo dva minuta pošto je kročio na teren Adžović je "ušao" u Mihajlovića, a ovaj je samo to i čekao. Lukavo se stropoštao na zemlju - retki ne bi iskostili tu priliku - pa je sudija Dejan Anđelković svirao penal, a Darko Brašanac sa kreča duplirao prednost Partizana.

Uprkos toj pobedi, međutim, jasno je da ovo nije Partizan kakav navijači žele. I ne mislimo tu samo na one koji su ranije danas fizički nasrnuli na generalnog direktora Miloša Vazuru.


PARTIZAN - BORAC 2:0 (1:0)
/Golubović 45+1, Brašanac 73pen/

Stadion: FK Partizan;
Sudija: Dejan Anđelković;

Partizan (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, Jovanović (od 75’ Kosović), Stevanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Ilić - Mihajlović, Golubović (od 72’ Stevanović), Božinov (od 67’ Vlahović);

Borac (4-2-3-1): Bajić - Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić - Balabanović (od 71’ Adžović), Petraci - Jovanović, Zorić (od 82’ Bangura), Zec (od 86’ Sotirović) - Vujaklija.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićMarko GolubovićDarko BrašanacBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara