"Igudala u naletu"
"Igudala u naletu"

Ne zovu ih džaba Ratnici! Igudala “uhapsio“ Džejmsa, Kari sipao po običaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.15. | 08:48

Golden Stejt deklasirao Klivlend sa 102:83 u četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige

Igudala u naletuPre početka utakmice trener Golden Stejta Stiv Ker najavio je da neće ništa menjati kad je u pitanju startna postava za četvrtu utakmicu finalne serije protiv Klivlenda. Voriorsi su bili pod pritiskom. Niko se u finalu nije vratio posle zaostatka od 1:3. Nije bilo vreme za eksperimente. I to još u Klivlendu. Međutim, kad je došlo vreme, Ker je Endrjua Boguta ostavio na klupi, na centra je poslao Drejmonda Grina, a na parket od prvog minuta Andrea Igudalu. Bingo! Golden Stejt je slavio sa ubedljivih 102:83 i rezultat u seriji izjednačio na 2:2.

Stef Kari je po običaju bio najefikasniji u timu Voriorsa. Postigao je 22 poena, uključujići tu i ključnu trojku preko Ajmena Šamperta koja je utišala domaću publiku. Međutim ovaj put je imao neočekivanu podršku u Iguodali. I on je stao na 22 poena, ali je odradio fantastičan posao u odbrani protiv Lebrona Džejmsa. Prva zvezda Klivlenda je – delom i zbog povrede glave posle duela sa Bogutom – limitirana na svega 20 poena, dok je u prve tri utakmice u proseku ubacivala po 41.
"Naterati ga da radi što više. Naterati ga da uzima teške šuteve. To je bio plan. Pokušaš da ga izbaciš iz komforne zone", prepričao je Igudala recept za zaustavljanje nezaustavljivog.

Izabrane vesti

Večeras je ipak Džejms iz igre ubacio svega sedam od 22 šuta. Imao je i 12 skokova i osam asistencija. Ali u poslednjoj četvrtini – koju su Voriorsi dobili sa 27:12 - nije pogodio koš. Timofej Mozgov stoga je sa 28 poena bio najefikasniji u poraženom timu. Kavsi su bili vidno umorni. Tri utakmice u pet dana bez ol star igrača Kevina Lava i Kajrija Irvinga uzele su danak.

Da se vratimo na onu Kerovu najavu sa početka meča...
"Lagao sam. Ali neće ti uručiti šampionski trofej zato što si visoko moralan čovek. Uručuju ga samo ako pobediš", ovaj put je iskren bio trener Golden Stejta.

Peta utakmica serije igra se u nedelju u Orakl Areni u Ouklendu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNBA ligaLebron DžejmsAndre Igudala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara