"Mesi"
"Mesi"

Ne prekidajte Klasiko zbog Mesija, samo mu aplaudirajte kao Ronaldinju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.10.14. | 14:23

„To ima više veze sa američkim sportovima“, kaže Andonio Zubizareta

Mesi„Derbi bi trebalo prekinuti ako Mesi postigne gol“, uzviknuo je pre nekoliko dana Havijer Tebas, predsednik Fudbalskog saveza Španije, povodom mogućnosti da najbolji fudbaler Barselone na terenu najvećeg rivala oborio rekord po broju golova u tamošnjem prvenstvu.

Ali...

Izabrane vesti

Sa tim se se ne slažu do kraja svi u Kataloniji!?

Na primer, sportski direktor Barse Andoni Zubizareta smatra da nema potrebe za prekidom, jer je, kako primećuje, to tradicija na nekim drugim krajevima planete.
To više ima veze sa američkim sportovima i viđa se na utakmicama NFL ili NBA lige. Bilo bi čudno da se zbog toga prekine fudbalski meč“, pomirljivo će Zubizareta.

Nekadašnji golman Blaugrane se slaže da bi publika u Madridu trebalo da pozdravi Lionela Mesija.
Bilo je sličnih slučajeva i u Španiji. Na primer, kad je Ronaldinjo dao gol u Madridu ceo Santjago Bernabeu je ustao i aplaudirao mu. Isto se nekoliko puta dešavalo igračima Reala na Nou Kampu. Mesi je svakako zaslužio da mu se ukaže čast onog trenutka kad obori rekord, ali je čudno prekinuti derbi. Mislim da ljudi to shvataju. Uostalom, mi smo samo rivali, to je fudbal“.

Mesiju nedostaju još samo dva gola da bi oborio rekord Telma Zare po broju pogodaka u prvenstvenim utakmicama. Argentinac je na koti 249, dok je bivši napadač Atletik Bilbaa dao 251 gol za klub iz Baskije.
Ne zaboravite da pre gostovanja Realu imamo Eibar kod kuće. Želimo da dobijemo oba meča, a idealno bi bilo da Leo postigne odlučujuće golove na oba. On želi da obori Zarin rekord i ne verujem da će promašeni jedanaesterac u reprezentaciji Argentine uticati na njegovo samopouzdanje. Uostalom, dao je dva gola prošle godine u Madridu, sad je iasto tako spreman da pomogne ekipi. Pogotovu što nije samo strelac, već se sjajno snalazi i na drugim pozicijama.“

Direktor Barselone osvrnuo se i na političku situaciju u Kataloniji, predstojeći referendum na kome će narod te pokrajne odlučivati u nezavisnosti od Španije.
Ne mislim da bi politika trebalo da utiče na sportiste. Tačno je da su okolnosti takve da se pred Klasiko i tome priča, ali na nas ne dotiče. Neka o tome odlučuju političari“, diplomatski će Zubizareta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andoni ZubizaretaEl KlasikoEvropaLionel MesiPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara