""
""

Ne, ne, nije Mbape, nije ni Grizman: Najkorisniji francuski fudbaler u 2017. je Tovan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.17. | 22:56

Lepo veče na Velodromu, Lukas Okampos asistent i strelac

Ništa Antoan Grizman, ništa Pol Pogba, ništa Kilijan Mbape... Iako je reč o čisto statističkom podatku, sve ih je iza sebe ostavio Florijan Tovan. Zvanično, najkorisniji francuski fudbaler u „ligama petice“ u kalendarskoj 2017. Sjajni vezista, kome se projektovala daleko bolja karijera od trenutne, od početka godine zaslužan je za okruglo 20 prvenstvenih golova Marselja. Namestio ih je osam, a u sudaru sa Tuluzom, na zatvaranju sedme runde Lige 1, postigao 12. i tako pogurao četu Rudija Garsije trijumfu - 2:0.

Momak nije prošao u Premijer ligi, ali je da ima vic u nogama i da je sposoban da pravi razliku na visokom nivou pokazao je u 32. minutu okršaja na Velodromu. Posle dodavanje Lukasa Okamposa zaleteo se na dvojicu protivničkih igrača, prošao ih, „namignula“ mu je i Fortuna u tim trenucima, jer Žan Korentin nije uspeo da izbaci loptu, pa ju je 23-godišnji vezista protnuo kroz ruku golmanu Lafonu.

Izabrane vesti

Bio je to gol koji je „otključao“ utakmicu i pokazao da nekadašnji prvak Evrope, makar u ranoj fazi šampionata, gaji nadu da može da opet obezbedi plasman u neko od UEFA takmičenja. Pogotovo što je od večeras jedini tim francuskog prvenstva koji je dao gol na svakoj od sedam prvenstvenih utakmica ove sezone.

Sve dileme oko pobednika, ako su uopšte postojale, razvejao je Okampos, tako što je posle kornera Dimitrija Pajea butinom prebacio loptu preko crte. Utakmicu je završio sa astencijom i pogotkom, prvi put za 86 mečeva koliko ih je odigrao u Ligi 1.

(FOTO: Action images)


tagovi

TuluzMarseljLukas OkamposLiga 1FrancuskaFlorijan TovanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara