"ko će u Barselonu?"
"ko će u Barselonu?"

Ne može se sa šeicima bez otkupnih klauzula: Barsa skrenula pogled - četiri opcije umesto Veratija

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.17. | 10:39

Možda će se neko i iznenaditi

ko će u Barselonu?Proklete otkupne klauzule i francuski propisi po kojima one nisu obavezne u ugovorima igrača. Propisi koji zainteresovanim kupcima ne dozvoljavaju da samo ulete đonom u kancelariju, ostave džak para na stolu i odvedu igrača. Naser Al Kelaifi ne mari za pare. Ima ih taj dovoljno. Ali igrača kakav je Marko Verati nema mnogo. I džaba mu pretnje i ultimatum, Pari Sen Žermen nije hteo ni da čuje za njegov odlazak u Barselonu. Katalonci će po svemu sudeći morati da promene plan.
"Španija je jedina liga koja u vreme potpisivanja uovora morate da imate otkupnu klauzulu. U Evropi to ne postoji i onda nam pravi problem, jer ne možete da znate koliko igrač uopšte košta pre no što uđete u pregovore. Eto vam Veratijev primer. Znamo da je on oduševljen mogućnošću da dođe u Barselonu. Mi ga želimo. Ali kad zoveš Pari Sen Žermen oni samo kažu: nije na prodaju! A otkupne klauzule nema. I onda je na predsedniku da odlučili da li uopšte želi da sedne sa nama za sto. U tom smislu, mi u Španiji ne možemo da se branimo od potencijalnih kupaca na takav način. Da Verati ima klauzulu krenuli bismo na njega. Ali danas, ja ne znam ni da li uopšte možemo da pregovaramo sa Parižanima", jadikuje predsednik Blaugrane Đozep Marija Bartomeu u intervjuu za Mundo Deportivo.

Prema onome što se može čuti, Al Kelaifi ne namerava da popusti, pa je Blaugrana polako počela da skreće pogled i usmerava pažnju ka drugim opcijama. Četiri ih je identifikovano. Prva je već propala, pošto Gvandžou Evergrande nije želeo da pusti Paulinja da se za 20.000.000 evra vrati u Evropu.

Izabrane vesti

Teško će Barsa i o druge želje - Andera Erere. Omaleni Bask je u planovima Žozea Murinja koji ni ne pomišlja na rastanak pred početak sezone u kojoj će se pored borbe za titulu u Premijer ligi nadmetati i u Ligi šampiona.

Nešto manje zvučne opcije su Žan Mišel Seri, vezista Nice koga pokušava da dovede i sportski direktor Rome Monći. On bi koštao oko 25.000.000 evra. Otprilike toliko iznosila bi i cena za nekadašnjeg polaznica La Masije Oriola Romeua, koji je u Čelsiju bio proglašen za nedovoljno talentovanog za top klubove, da bi u Sautemptonu procvetao i pokazao da i te kako ume da igra fudbal.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSautemptonPrimeraPaulinjoPari Sen ŽermenOriol RomeuNicaMarko VeratiEvropaAnder Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara