""
""

Ne može se na utakmicu bez para: Kreću protesti zbog cena karata u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 12:16

Federacija fudbalskih navijača tvrdi da se moraju poboljšati uslove za navijače, pogotovo gostujuće, i da cene na gostovanjima ne prelaze 20 funti

Fudbal treba da bude dostupan svima“, glavni je zaključak protestanata (Federacije fudbalskih navijača) ispred predstavništva Premijer lige. Ta organizacija odlučila se na radikalniji protest zbog sve većih karata koje su na snazi u najjačoj ligi Engleske, a samo nekoliko nedelja po potpisivanju rekordnog ugovora te lige sa televizijom Skaj, vrednog preko 5.000.000.000 funti.

Takođe, oni su naveli četiri zahteva, a najvažniji je da svaki klub izdvoji po milion evra po sezoni za kupovinu gostujućih karata za svoje navijače, kao i to da u svakom klubu mora da ima jedan deo navijača koji će kontrolisati kretanje tog novca.
Gostujući navijači prave pravu fudbalsku atmosferu i podstiču domaće da se probude i navijaju. To su najvernije pristalice jer su spremni da preputuju velike udaljenosti da bi bodrili svoj klub. U poslednjih nekoliko godina broj navijača na gostovanjima je sve manji, a na to veoma utiču cene karata. One ne bi smele da prelaze 20 funti“, kaže Kevin Majls, predstavnik Federacije navijača.

Izabrane vesti

Takođe, problem i jaz pravi i činjenica da pored ogromnih zarada klubovi dižu cene ulaznica.
U poslednjih 20 godina fudbal je preplavljen novcem, i donosi velike zaradevlasnicima, igračima, agentima. Sada želimo da vidimo i neki benefit za fanove".

Jedan od načina na koji klubovi mogu da se oduže svojim pristalicama je svakako plaćanje karata ili bar transporta kada se igra u gostima. Takođe, postoje dogovori između nekih klubova da jedni drgima daju određen besplatan konigent karata.

Videćemo kako će se ova inicijativa završiti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer liganavijačiEvropaEngleskacene ulaznica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara