"Marko Grujić"
"Marko Grujić"

Ne može jače od ovoga: Glavni direktor Liverpula došao da kupi Grujića! Nudi više nego pre dve sedmice

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 10:02

Kako odoleti?

Marko GrujićPritisak se pojačava! Možda Marko Grujić želi da ostane da se razvija u Crvenoj zvezdi, možda njegova porodica smatra da je rano za odlazak u inostranstvo, ali Liverpul ne može da čeka. Hoće odmah da potuče konkurenciju i kupi najtraženijeg fudbalera crveno-belih u poslednjih nekoliko godina.

Tome u prilog vest koju su jutros lansirali engleski mediji, posebno oni bliski dešavanjima na Enfildu. Glavni direktor slavnog kluba Ijan Ejr doputovao je u Beograd s namerom da ekspreno završi posao i maltene pre početka zimskog prelaznog roka obezbedi potpis omaldinskog prvaka sveta sa Novog Zelanda.

Izabrane vesti

S tim što bi ga ostabio na Marakani do 31. avgusta naredne godine, dok se na završe kvalifikacije, verovatno za Ligu šampiona.

Englezi pišu da je Ejr spreman da ponudi crveno-belima 5.000.000 funti, što je oko 7.000.000 evra, a taj novac bi - makar privremeno - rešio deo nagomilanih finansijskih problema. Uostalom, za transfer Marka Grujića otvoreno navijaju i čelnici Crvene zvezde, ističući da njegova prodaja maltene spašava klub najgoreg scenarija i definitivno obezbeđuje dobru startnu poziciju za izmirenje dugova prema bivšim igračima i trenerima, uoči narednog monitoringa UEFA. Ključnog za dobijanje evropske licence.

Marko Grujić: Smeta mi kad čujem da od mene zavisi egzistencija Zvezde

Koliko je značajna poseta Ijana Ejra Srbiji pokazuje podatak da je on glavni operativac Liverpula. U hijerarhi iznad nejga su samo vlasnik Džon Henri, predsednik Tom Verner i potpredsednik Dejvid Ginsberg. Ejr je ključni čovek koji završava transfere - naravno u dogovoru sa Jirgenom Klopom - te je više nego jasno da je stvar oko interesovanja Crvenih za Marka Grujića zašla na ozbiljan teren.

Predsednik Liverpula Tom Verner, trener Klop i direktor Ejr (desno)Grujić je posle nedavne pobede Crvene zvezde nad Čukaričkim (7:2) bio na večeri sa dvojicom skauta Liverpula, što je kasnije i sam potvrdio. Tad se pominjalo da će Crveni za njegovu slobodu izbrojati oko 5.000.000 evra, međutim, kako je i Inter voljan da se bori za potpis visokog veziste Englezi su pojačali ponudu i sad sve zavisi od fudbalera.

A on bi da ostane u Crvenoj zvezdi do kraja evropskih kvalifikacija narednog leta.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaPremijer ligaMarko GrujićLiverpulIjan EjrEngleskaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara