"Slavlje fudbalera Hala"
"Slavlje fudbalera Hala"

Ne ide bez Staridža: Halovi tigrovi ugrizli Crvene za srce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.12.13. | 16:53

Liverpul poražen u 13. kolu Premijer lige – 3:1

Slavlje fudbalera HalaVest da će Danijel Staridž zbog povrede ligamenata članka pauzirati između šest i osam nedelja očigledno je dobrano uzdrmala sve u taboru Liverpula, koji je poklekao na gostovanju kod Hala i propustio voz za put ka ostanku na drugom mestu na tabeli Premijer lige – 3:1.

Ishod meča je odlučio Dejvid Džon Majler pogotkom u 72. minutu utakmice, ali je on bio samo posledica anemične igre Crvenih, koja je prekinuta samo nekoliko trenutaka pre no što je Hal stigao do pobedničkog gola.  Kutinjo je, naime, sjajno proigrao Viktora Mozesa, koji je ispred sebe imao samo Alana Mekgregora, ali je sa tri metra tukao pravo u golmana domaćeg tima.

Izabrane vesti

Već u sledećem napadu hladan tuš za goste iz Liverpula, koji su propustili idealnu priliku za nova tri boda. Ipak, izabranici Brendana Rodžersa su Tigrovima iz Hala dozvolili da tek drugi put u sezoni postignu više od gola na jednom meču. Tek četvrti put da mrežu rivala zatresu u drugom poluvremenu.

Autogol nesrećnog Martina Škrtela, koji je loptu skrenuo i kod prvog gola Hala, samo je dosolila ranu Crvenih.

Stara boljka Liverpula, da gubi bodove tamo gde ne bi smeo, ponovila se i nagovestila da bi Crvene mogla da sačeka sudbina kakvu gledamo već godinama unazad. Dobar početak i potop u trenucima kad se makar i učini da bi mogli da se ozbiljno uključe u šampionsku trku.

Pre gola Majlera, metu su pogađali i Džejk Livermor na jednoj strani i na drugoj Stiven Džerard, koji je uhvatio Mekgregora na spavanju i preciznim udarcem iz slobodnog udarca nadoknadio inicijalnu prednost Hala. Kapiten, međutim, nije mogao sam, a svi ostali igrači Liverpula večeras su podbacili, pa je Hal iz 17. pokušaja stigao do prvenca protiv slavnog rivala sa Enfilda.

Tek treći put u istoriji Premijer lige da je Liverpul na dve uzastopne utakmice primio tri ili više golova. Prvi put se to desilo 1992, potom 1998. godine i sada pod komandom Brendana Rodžersa.

PREMIJER LIGA – 13. KOLO:

Totenhem – Mančester junajted 2:2 (1:1)
/Voker 18, Snadro 54 – Runi 32, 57 pen/

Hal Siti – Liverpul 3:1 (1:1)
/Livermor 20, Mejler 72, Škrtel 87ag – Džerard 27/

17.10: Čelsi – Sautempton
17.10: Mančester Siti – Svonsi

Subota:

Aston Vila – Sanderlend 0:0

Kardif – Arsenal 0:3 (0:1)
/Remzi 29, 93, Flamini 86/

Everton – Stouk 4:0 (1:0)
/Deulofeu 45, Koleman 49, Ovijedo 58, Lukaku 79/

Norič – Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Huper 30/

Vest Hem – Fulam 3:0 (0:0)
/Dijame 47, K. Kol 82, Dž. Kol 88/

Njukasl – Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)
/Gufran 36, Sisoko 57 - Brant 53/

(FOTO: Action images)


tagovi

Dejvid Džon MajlerDžejk LivermorEngleskaEvropaHal sitiLiverpulMartin ŠkrtelPremijer ligaStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara