"Manu Đinobili nije imao rešenja Nikse"
"Manu Đinobili nije imao rešenja Nikse"

NBA: Mamuze polomljene na njujorškom asfaltu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.01.13. | 08:25

Niksi prekinuli trijumfalni niz San Antonija. Peković solidan u pobedi Minesote u Denveru

Manu Đinobili nije imao rešenja Nikse

Sedam pobeda uzastopce nanizali su San Antonio Sparsi, ali su konačno poklekli pred malo poznatim Stivom Novakom, koji je osvežio napad Njujorka i preciznim bombama iza linije za tri poena povukao Nikse do pobede od 100:83.

Izabrane vesti

Novak je pogodio pet od sedam šuteva za tri i zaustavio se na koti od 15 poena, ali je to bilo sasvim dovoljno da ulije samopouzdanje saigračima. Karmelo Entoni je po običaju bio najefikasniji sa 23 poena, a značajan doprinos sa klupe je dao i Džej-Ar Smit sa 20.

Pitanje pobednika je, doduše, odlučeno tek u poslednjoj deonici koju su niksi otvorili serijom 15:2 i jasno gostima iz Teksasa stavili do znanja ko je gazda na Velikoj jabuci.

Tim Dankan i Toni Parker su ubacili po 11 poena za Sparse, koji ove sezone u proseku postižu po 111,7 poena po utakmici, ali u Njujorku jednostavno nisu znali kud. Bez obzira na to što su Niksi na svakoj od poslednjih 10 utakmica primili barem 100 poena.

Utakmicu je obeležila i bizarna povreda krila San Antonija Stivena Džeksona, koji je posle samo tri minuta na terenu morao da napusti meč, jer je uganuo članak kada je naleteo na konobaricu u prvim redovima?!

Uspešno veče i za Minesotu, koja je i pored povrede Kevina Lava uspela da slavi na gostovanju kod Denvera 101:97.

U odsustvu Lava (istegao prst) ulogu lidera preuzeo je Džej-Džej Barea, koji je 12 od svojih ukupno 17 poena postigao u poslednjoj deonici.

Lav je stao na koti od 12 poena, ali i 17 skokova. Aleksej Šved je pomogao sa još 17 poena, Luk Ridnour je dodao 14, Andrej Kirilenko 14, a Nikola Peković 11 (uz šest skokova).

U domaćem timu utakmicu će verovatno zapamtiti samo Andre Miler, koji je postigao 15.000 poen karijere. Ujedno je postao tek osmi igrač kome je pošlo za rukom da prebaci tu granicu, a pritom upiše i 7.500 asistencija. Do sada je to uspevalo samo Oskaru Robertsonu, Geriju Pejtonu, Džonu Stoktonu, Ajzei Tomasu, Medžiku Džonsonu, Džejsonu Kidu i Stivenu Nešu.

Sjajno društvo priznaćete.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre MilerDenver NagetsDžej-Džej BareaKarmelo EntoniKarsten RotenbahMinesota TimbervulvsNBA ligaNjujork NiksStiv Novak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara