""
""

NBA: Hauard dobio batine u Orlandu, Džejms pogodio tri šuta za 30 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.13. | 08:30

Centar Lejkersa odigrao sjajno protiv bivših saigrača, koji su ga na liniju za slobodna bacanja slali čak 39 puta! Lebron odigrao najlošiji meč u sezoni

 

U noći između utorka i srede u NBA ligi odigrano je osam utakmica. Lejkersi su rano jutros savladali Orlando sa 106:97, a meč je obeležila 'prljava igra' domaćina na dojučerašnjem saigraču Dvajtu Hauardu, koji je izveo neverovatnih 39 slobodnih bacanja!

Izabrane vesti

Košarkaši Orlanda znali su da je šutiranje penala najslabija tačka Hauarda, ali ovog puta centar Lejkersa iznenadio je sve jer je, od 39 'slobodnjaka', pogodio čak 25! Dodatno motivisan zbog nesportske igre suparnika Hauard je bio neumoljiv i ispod obruča, pa je utakmicu završio sa 39 koševa i 16 skokova. Dovoljno da s razlogom bude proglašen najkorisnijim akterom meča (MVP).

Centar Lejkersa izjednačio je sopstveni i rekord NBA lige u broju izvedenih slobodnih bacanja na jednoj utakmici - 39 penala šutirao je i 12. januara prošle godine protiv Golden Stejta. Tada je to uradio u dresu Orlanda i - pogodio 21 put.

Da je Hauard bio najčešća meta dojučerašnjih saigrača najbolje ilustruje činjenica da su svi ostali Jezeraši izveli još samo osam slobodnih bacanja! Kada se tome doda i podatak da su igrači Orlanda napravili 35 prekršaja, a Lejkersa samo 16, jasno je da je Hauard bio jedina meta protivnika. On, međutim, nije podlegao pritisku i Lejkersi su zasluženo stigli do 34. pobede u šampionatu.

Laganu pobedu ostvario je Majami protiv Atlante, ali ovaj duel obeležila je jako loša igra Lebrona Džejmsa, koji je utakmicu završio sa, za njega više nego skromnih 15 poena. 

Međutim, to i ne bi bio neki problem da Džejms nije šutirao 11 puta ka košu rivala iz igre, a pogodio samo tri puta?! Sve ostale poene ubacio je sa linije slobodnih bacanja. On je na terenu proveo 30 minuta.

Najefikasniji u dresu Hita bio je Dvejn Vejd sa 23 koša.

U Mineapolisu se dogodilo veliko iznenađenje, pošto je Minesota savladala najbolji tim Zapada San Antonio i to vrlo ubedljivo - 107: 83.

Blistao je Španac Riki Rubio, koji je upisao svoj prvi tripl-dabl u NBA ligi - 21 poen, 13 skokova i 12 dodavanja.

Trijumf Vukova utoliko je veći jer je ostvaren bez sjajnog tandema Kevin Lav - Nikola Peković. Na terenu nije bilo ni Andreja Kirilenka.

REZULTATI:

Šarlot - Boston 100:74
Orlando - L.A. Lejkers 97:106
Klivlend - Vašington 95:90
Bruklin - Nju Orleans 108:98
Majami - Atlanta 98:81
Minesota - San Antonio 107:83
Milvoki - Dalas 108:115
Portland - Memfis 97:102

(foto: Action Images)


tagovi

Karsten RotenbahNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara