"Navijači OFK Beograda"
"Navijači OFK Beograda"

Navijači OFK Beograda pred duel sa Partizanom: Nećemo da navijamo, ni da dozvolimo da stadion postane muzej

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.04.15. | 16:50

Iz protesta što njihov tim utakmice visokog rizika neće igrati na Staroj Karaburmi, već na Vračaru, Plava unija rešila da uskrati podršku fudbalerima i ukaže na loše stanje Omladinskog stadiona

Navijači OFK BeogradaTri dana pred duel 22. kola Superlige između OFK Beograda i Partizana oglasila se navijačka grupa Romantičara, okupljena pod imenom Plava unija. U središtu njihovoh saoptenja za javnost je pitanje zbog čega plavo-beli ovog proleća nisu u prilici da budu stvarni, već samo nominalni domaćini, iz razloga što će dueli koji imaju oznaku visokog rizika (protiv Crvene zvezde i kluba iz Humske) biti odigrani na stadionu Obilića na Vračaru.

Zato čak najavljuju da će uskratiti podršku svom timu.
Ove sezone na našem stadionu ne možemo da igramo utakmice koje su proglašene kao visokorizične, a od naredne nećemo moći niti jednom da budemo domaćini. Dakle, došli smo do poslednjeg čina. Jedino će OFK Beograd, po svoj prilici, u narednoj ediciji srpskog šampionata biti gost na svakoj utakmici! Naša navijačka grupa, od osnivanja 1994. godine, prati  klub na svim utakmicama, čak i na prijateljskim. Iako svi znaju za veliku povezanost sa klubom i samom igrom, na utakmici koja će se odigrati na Vračaru organizovane navijačke podrške našim fudbalerima neće biti. Samo znamo koliko nam je teško što smo doneli ovakvu odluku. U ovom trenutku, ipak, od borbe za nov stadion za nas nema svetijeg i važnijeg cilja. Plava unija i OFK Beograd mogu biti domaćini samo na Omladinskom stadionu. Molimo igrače da shvate važnost trenutnog stanja, da prihvate  odluku i da svom snagom, kao da smo prisutni, daju sve od sebe da odbrane našu belu tvrđavu koju nose na grudima i obraduju nas pobedom“, stoji, između ostalog u saopštenju navijača OFK Beograda.

Izabrane vesti

Osim toga, Plava unija podseća da je od ove sezone na snazi zabrana korišćenja zapadne, južne i severne tribine, jer je Komisija za bezbednost Zajednice Superlige procenila da je jedan od sportskih hramova Beograda – nebezbedan!
„Mi, navijači OFK Beograda, okupljeni pod barjakom Plave unije, više ne možemo da gledamo kako stadion, na kome se nekada okupljalo i do 35.000 gledalaca propada i kako je ostavljen na milost i nemilost zubu vremena! Klizište na kome je objekat je vremenom dobrano pomerilo redove i totalno ih izdeformisalo“. Apelujemo na sve relevantne činioce da se konačno pokrenu konkretni radovi. Našu borbu prepoznale su navijačke grupe, ne samo iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, već i one iz Rusije i sa Kipra koje su u nekoliko puta parolama i drugim načinima podrške pokazale solidarnost! Pre nekoliko godina smo pokrenuli akciju sakupljanja potpisa za peticiju u kojoj smo tražili da se nađe konkretno rešenje za stadion, u kojoj smo, za kratko vreme, sakupili više od 10.000 potpisa. Na peticiju nam nije ni odgovoreno!?“

Sa Stare Karaburme poručuju da će istrajati u zahtevima i da se, ukoliko se nešto drastično ne promeni, neće navijati za svoj klub.
„Ovakav stav će se nastaviti sve dok ne budemo videli da je konačno donešeno konkretno rešenje za naš Omladinac. Kad god OFK Beograd ne bude domaćin u svojoj jedinoj kući, na „uvek vetrovitoj Karaburmi“, organizovane podrške neće biti, skretaćemo pažnju javnosti na ovaj veliki problem, jer se mi sa ovakvim stanjem ne možemo pomiriti. Nećemo da stadion na kome smo odrasli, na čijem terenu su stasale i igrale tolike fudbalske veličine, postane muzej“, zaključak je u saopštenju Plave unije.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPlava unijaOFK Beogradnavijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara