"Stadion Mladost u Kruševcu"
"Stadion Mladost u Kruševcu"

Napredak: Pazarci se tukli između sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.04.14. | 16:14

"Preduzeli smo sve mere obezbeđenja utakmice što je konstatova i FSS", tvrde u Kruševcu. Pazarci imaju drugačije viđenje cele situacije

Stadion Mladost u Kruševcu"Nismo mi, oni su", tvrde i u Napretku i u Novom Pazaru posle skandaloznih dešavanja na utakmici 23. kola Superlige koja je dva puta prekidana zbog divljanja navijača gostujućeg tima. Ali, Plavi navode da je provokacija bilo i sa druge strane.

U Kruševcu, ipak, ističu da su Pazarci isključivi krivci za nerede i pražnjenje južne tribine. Čarapani su, naime, naveli da su preduzeli sve zakonom predviđene mere kako bi sprečili ovakve situacije, ali da su bili nemoćni kada su se gostujući navijači potukli međ sobom?!
"Fudbalski klub Napredak preduzeo je sve mere obezbeđenja utakmice, što je konstatovao i specijalni posmatrač i komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov kao i delegat utakmice. Utakmica je treći put prekinuta u 84. minutu, kada je došlo do međusobnog sukoba navijača Novog Pazara, i tom prilikom reagovali su pripadnici MUP-a i navijače gostujućeg tima udaljili sa stadiona. Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje nesportsko i nedolično ponašanje na sportskim priredbama, kao i svaki vid nasilja", ističe se u kratkom saopštenju Napretka.

Izabrane vesti

Novi Pazar se zvanično nije oglasio, ali je pomoćni trener Izet Ljajić za Regionalnu televiziju Novog Pazara rekao da su gosti sve vreme bili na meti domaćih navijača.
"Naša klupa je konstantno bila zasuta kamenicama sa zapadne tribine uz vređanje i psovke. Kulminacija je usledila kada nisam mogao više da to istrpim pa sam rekao jednom od redara da budu podjednako oštri i prema našim i njihovim navijačima. Na opšte iznenadjenje, on je stao u zaštitu pristalica Napretka rekavši mi da nas ne kamenuju i vređaju svi sa zapadne tribine, već samo pojedinac.  Ostao sam zgrožen njegovom reakcijom i ovo svakako ne priliči renomeu kluba kao što je Napredak", rekao je Ljajić za Regionalnu televiziju Ljajić i dodao da je samo trener Napretka pokušavao da smiri situaciju.
"Nenadu Lalatoviću svaka čast. Stao je jedini u našu zaštitu, što nije bio slučaj sa ostalim članovima stručnog štaba Napretka. Pokazao se Lalatović i kao veliki sportsmen i čovek".

(FOTO: Action Images)


tagovi

SuperligaSrbijaIzet LjajićhuliganiFK Novi PazarnavijačiFSSNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara