"Goran Pandev tuguje"
"Goran Pandev tuguje"

Napoli držao pobedu u rukama, a onda nije zadržao Bjankija! Matrijev preporod u Fiorentini (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.14. | 17:11

Benitezove četa ispustila tri boda u poslednjem minutu, bivši napadač Milana postigao dva gola na Siciliji

Goran Pandev tuguje

Ozbiljan udarac u bradu Rafi Benitezu zadao je Rolando Bjanki! Napadač Bolonje još više je usporio mašineriju iz Napulja na putu ka Ligi šampiona (titula je ionako misaona imenica, pored zahuktalog Juventusa) i sa dva gola doprineo najvećem iznenađenju nedeljnog programa Serije A – 2:2 (1:0).

Izabrane vesti

Na stadionu Renato Dal Ara, Bolonja je u završnici imala igrača manje, ali je uspela da se izdigne iznad kadrovskih problema i osvojila dragocen bod u borbi za opstanak. Valja napomenuti da je Bjnaki do danas odigrao 15 utakmica u tekućem šampionati i nijednom se nije radovao pobedi, ali je protiv Napolija proradio posle sedam sušnih rundi.

A činilo se da će bodovi otputovati na jugu, pošto je Iguain poništio prvi gol Bjnakija iz penala, a Kaljehon deset minuta pre kraja doneo preokret.

U Milanu nije mogao ni da „opepeli“, zato u gradu renesanse doživljava preporod. Bar na početku epizode u Firenci, Alesandro Matri pokazuje da su se Rosoneri ogrešili o njega što mu nisu davali šansu. Samo nekoliko dana pošto je stigao na Artemio Franki na zajam do kraja sezone, nekadašnji špic Juventusa zablistao je punim sjajem i duplom dozom golova utišao Siciliju.


 

Ljubičasti su za samo 16 minuta razbili jednog od najlošijih timova Serije A i zadržali četvrto mesto na tabeli koje ih vodi u Ligu Evrope. Posle pogotka Matjasa Fernandeza, na scenu je kročio Matri i savršenim debijem osigurao bodove četiri Vićenca Montele. Interesantno, prva dva šuta u okvir gola bila su precizna, dok je na San Siru uspeo samo jednom da pogodi cilj iz 22 pokušaja.

Trijumfom nad Katanijom Fiorentina se odmakla na bezbednu udaljenost od očajnog Intera, koji je zabrljao i u Đenovu. Posle poraza od Lacija, remija sa Kjevom i u međuvremenu eliminacije iz Kupa, Neroazuri su nastavili rezultatski ponor u vaterpolo uslovima na stadionu. Luiđi Feraris. Mučenje lopte u dobrom delu utakmice karakterisalo je igru izabranika Valtera Macarija kojima je presudio Luka Antoneli, prvim golom u sezoni, a ukoliko večeras Verona  odoli na San Siru protiv Milana, Inter će pasti na šestu poziciju koja ne vodi u evropske kupove.

 

SERIJA A – 20. KOLO

Udineze – Lacio 2:3 (1:0)

/Di Natale 8p, Agjemang-Badu 68 – Kandreva 63p, Lacari 82ag, Ernanes 90//

Atalanta – Kaljari 1:0 (0:0)
/Bonaventura 68/

Katanija – Fiorentina 0:3 (0:3)
/Fernandez 25, Matri 28, 41/

Đenova – Inter 1:0  (0:0)
/Antoneli 83/

Bolonja – Napoli 2:2 (1:0)
/Bjanki 37, 90 – Iguain 62 pen, Kaljehon 80/
 

Kjevo – Parma 1:2 (1:1)
/Paloski 15 – Kasano 28, Lukareli 90+3/

Sasuolo – Torino 0:2 (0:1)
/Imobile 25, Brinji 49/

20.45: Milan – Verona

Subota:

Roma – Livorno 3:0 (2:0)
/Destro 6, Strotman 36, Ljajić 78/

Juventus – Sampdorija 4:2 (3:1)
/Vidal 18, 41pen, Ljorente 24, Pogba 78 - Barzalji 38ag, Gabjadini 70/

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARolando BjankiEvropaNapoliItalijaBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara