""
""

Napokon zamena za Ibru: Klajvert ugovorio transfer argentinske “devetke” u PSŽ

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 09:10

Od odlaska Šveđanina, Sveci su čekali na još jednog centarfora razbijača

Pari Sen Žermen kao da je poludeo za argentinskim fudbalerima. Tačnije, mladim zvezdama iz Argentine koje žele da razviju u asove svetskog formata. Poslednji u nizu koji je blizu prelaska na Park prinčeva je Lukas Alario, napadač River Plejta i argentinske reprezentacije.

Izabrane vesti

Mediji u Francuskoj pišu da će Riverov razbijač biti sledeće pojačanje Svetaca. Već su doveli Julijana Drakslera što vrlo verovatno znači prodaju Anhela di Marije, a na redu je dovođenje centarfora. Onog kojeg čekaju od letošnjeg odlaska Zlatana Ibrahimovića i koji bi trebalo da rastereti Edinsona Kavanija.

U Južnoj Americi teško da ima bolja “devetka” od Alarija. Korpulentni golgeter Rivera već dve godine igra u velikoj formi. Iako visok 180 centimetara, tipičan je razbijač u šesnaestercu, rešeta levom, desnom nogom, glavom, izvodi penale… Za River je na 57 utakmica utakmica dao 31 gol, a ove sezone 14 na 21 meču. Postao je i redovan član na spiskovima argentinskog selektora i sa 24 godine je velika perspektiva argentinskog fubala.

Pregovore sa igračem je obavio sportski direktor svetaca Patrik Klajvert i uspeo je da postigne dogovor. Sada još samo da popusti River, ali s obzirom da Alario ima otkupnu klauzulu od 18.000.000 evra i da to za PSŽ nije veliki novac, treba uskoro očekivati transfer.

Zanimljivo je da Alario dolazi kao izričita želja Klajverta, a da se sa njegovim dovođenjem nije složio trener Unaj Emeri što samo dodatno podgreva glasine da Španac hoda po tankom ledu na Parku prinčeva i da je izgubio poverenje predsednika Al Kelaifija koji više veruje Klajvertu.

Podsetimo, PSŽ je prošlog leta za 12.000.000 evra kupio talentovanog Argentinca Đovanija lo Selsa iz Rosarija i ostavio ga da igra u Argentini još šest meseci kao pozajmljen igrač, a u narednih nekoliko dana će se priključiti Emerijevom timu. Najavljuje se i dovođenje Bokinog veziste Karlosa Pavona

(FOTO: Action images)


tagovi

River PlejtPatrik KlajvertPari Sen Žermenmeđunarodni fudbalLukas AlarioLiga 1Južna AmerikaFrancuskaEvropaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara