""
""

Policija ispituje veze islamista sa napadom u Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.17. | 10:33

Nemački mediji povezuju sinoćni akt sa božićnim terorizmom u Berlinu

Nemačka je vrlo uznemirena jer je i fudbal postao meta bombaša. Napad na fudbalere Borusije i eksplozija u kojoj je najdeblji kraj izvukao Mark Bartra (26) kojem je operisana povređena desna ruka, predmet je ozbiljne istrage policije koja za 14 sati najavljuje nove konkretne informacije.

Izabrane vesti

Ono što sigurno znamo od sinoć je da su tri detonacije odjeknule u blizini hotela iz kojeg se ekspedicija Milionera uputila na meč sa Monakom i da je pronađeno pismo čija se autentičnost još potvrđuje. 

Istragu vodi federalno tužilaštvo u Karlsrueu, a prema informacijama koje prenosi Bild pozivajući se na Zudojčer cajtung, NDR, WDR i još neki nemački mediji, još uvek se ispituje da li je napad povezan sa teroristima i da li su za njega odgovorni islamisti. 

Pojedini mediji tvrde da pomenuto pismo počinje rečima „U ime Alaha, najvećeg, najmilostivijeg“, kao i da u pismu postoje istovetni detalji koji se nalaze i u pismu koje su islamisti ostavili posle božićnog terorističkog napada u Berlinu. U tom pismu Nemačka se krivi za bombardovanja u Siriji u kojima ginu muslimani i da su zbog toga mnoge poznate ličnosti, među kojima su i fudbaleri, „neprijatelji 'Islamske države'“.

Ipak, prema navodima Bilda, a to poručuju i izvori bliski istrazi, još uvek je rano za bilo kakve tvrdnje o pozadini napada i da li je on povezan sa islamistima i terorizmom. Postupak je delikatan, pa kako kažu, ne smeju da donose prerane zaključke.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Borusija DortmundLiga šampionaMonakoteroristi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara