""
""

Na-na, na-na, na-na... Liga šampiona! Azurna obala se probudila, Nica sve bliže eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.16. | 22:22

Rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, jer je Nica razmontirala Rems u svakom smislu. Domaći su u najvećem delu utakmice bili znatno bolji rival i pravo je čudo kako Nica nije slavila još ubedljivije

Azurna obala najpoznatija je u svetu po kanskom filmskom festivalu, mondenskim letovalištima i životu na visokoj nozi. Ipak, sada je došlo vreme da se bace skupe toalete, odela i dijamantske ogrlice, a uzmu u ruke šalovi i zastave i pravac stadiona Alijanc Rivijera. Zato što tamo imaju šta da vide kada igra Nica koja je sve bliža plasmanu barem u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Večeras su momci iz Nice upravo na svom stadionu savladali Rems sa 2:0 u utakmici 35. kolu francuske Lige 1 i ponovo preuzeli treće mesto na tabeli.

Rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, jer je Nica razmontirala Rems u svakom smislu. Domaći su u najvećem delu utakmice bili znatno bolji rival i pravo je čudo kako Nica nije slavila još ubedljivije.

I opet je heroj večeri na Rivijeri bio sjajni i vispreni Hatem ben Arfa. Namestio je prvi gol Valeru Žermenu u 11. minutu, a onda se izborio za penal u 56. minutu, koji je sam i realizovao.

To je Ben Arfi bio 17 prvenstveni gol na 31 utakmici ove sezone. Do letos Ben Arfa je ukupno dao samo 16 golova na 127 mečeva u francuskoj Ligi 1.

Inače, u elitnom francuskom takmičenju od sledeće sezone ponovo će igrati i Dižon koji je večeras izborio plasman iako nije igrao. Četvrtoplasirani Avr je remizirao u Evijanu (1:1) i sada za vodećim Dižonom zaostaje 11 bodova tri kola pre kraja.

LIGA 1 – 35. KOLO:

Petak:
Nica – Rems 2:0 (1:0)
/Žermen 11, Ben Arfa 56pen/

Subota:
17.30 Tuluz – Lion

Nedelja:
14.00 Marselj – Nant
17.00 Ajačio – Bastija
17.00 Gengan – Kaen
17.00 Monpelje – Troa
17.00 Sent Etjen – Lorijan
21.00 Ren – Monako

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valer ŽermenRemsNicaLiga 1Hatem Ben ArfaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara