Nejmarovo valjanje po travi
Nejmarovo valjanje po travi

Najveći folirant u svetu fudbala: Dečko, zašto to radiš?

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.11.18. | 10:32

Mekmanaman, Klop, novinari... Svi su protiv Nejmara

Voli čovek da proverava kvalitet trave, pa to ti je. Ne postoji fudbaler koji više muči i(li) iritira protivničke igrače i navijače, te objektivnu sportsku publiku nego što je Nejmar. Uz sve kvalitete koje poseduje, a nije ih malo i na tome mu se mora skinuti kapa, neodoljivu želju da izležavanjem na stadionima širom Evrope i sveta da pretvorila ga je u jednog od glavnih negativaca savremenog sporta.

Ta dva lica potvrdio je Brazilac i na utakmici sa Liverpulom, kad je potezima razarao odbranu viceprvaka Evrope, a ponašanjem učino da se fudbal zgadi svakom ko je odlučio da gleda derbi kola na Parku prinčeva. Jer to što radi najskuplji igrač Pari Sen Žermena je za osudu i ne postoji nijedan osnov po kome bi mu se moglo progledati kroz prste, jer, narodski rečeno – folira. Makar ga i tukli. Jer ne tuku samo njega i nije baš da jedini Nejmar od svih fudbalera na svetu nikad nekog nije udario.
Ponašanje pojedinaca od početka utakmica bilo je smešno“, primeito je nekadašnji engleski reprezentativac Stiv Mekmanaman, gostujući na jednoj televiziji.

Izabrane vesti

Iako nije pomenuo Nejmara imenom, jasno je da je na njega mislio. Pogotovo što je na Brazilca drvlje i kamenje odmah posle poraza u Parizu osuo i Jirgen Klop, stavivši mu do znanja da nema smisla provoditi vreme na travnatoj podlozi, koliko god ona mekana bila.
Prvo se ponašate se kao da ste mrtvi, a odmah zatim ustanete. To bi trebalo da bude dovoljno za žuti karotn. Ne sme tako da se radi. Svi samo padaju, tu od fudbala nema ništa. Pametno je to odradio PSŽ, a posebno Nejmar, međutim, za razliku od njega većina igrača završi na travi samo ako je nešto ozbiljno. Neću da kažem da Pari Sen Žermen zbog toga nije zaslužio trijumf“, rekao je Klop.

Opet, igra na kakvu su Crveni navikli u Premijer ligi nije mogla da se razvije, jer je prema oceni nemačkog trenera PSŽ posle vođstva rešio da „krade“ vreme“.
Nama je veliku prepreku predstavljalo to što je bio 'mali milion' prekida u drugom poluvremenu. A sudija (Simon Marčinjak, op. aut.) verovatno misli da je odradio dobar posao. Mogao bih da vam tim povodom kažem 500.000 stvari, ali ne želim da vam to budu naslovi. Mi smo najpošteniji engleski tim, a ispadosmo kasapi u Parizu. Igrači PSŽ-a su samo padali, pa je delovalo kao da smo ih sve vreme udarali laktovima. Pametno su to odradili, mada im je i sudija dozvolio ta se tako ponašaju“, dodao je Klop.

Nejmara i njegove saigrače potkačio je i Endrju Robertson.
Baš me zanima koliko su vremena zapravo fudbaleri Pari Sen Žermena ukrali tokom utakmice. Mora da su postavili rekord u krađi vremena. Iskoristili su svaku priliku da se izležavaju“, rekao je levi bek Liverpula.

Statistika pokazuje da je Nejmar šest puta fauliran u meču petog kola Lige šampiona. Najviše od svih na utakmici. Uprkos tome, opet je propustio priliku da bude u centar pažnje zbog gola ili akrobatskih poteza.
Niko drugi nije kriv za to nego dečko koji nosi 'desetku' na leđima. Ukoliko se ne promeni nikad ga neće narod gledati kako očima kojima bi trebalo da ga posmatra. Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi na terenu rade nešto zbog čega ostanete bez teksta, a Nejmar vas tera da se zapitate: „zašto to radi“, napisao je u kolumni Dejli mejla novinar Dominik King.

U sličnom tonu nastavlja i Džejms Pirs iz Liverpul Eha:
„Lenardo di Kaprio je u sredu veče bio na tribinama Parka prinčeva, ali nekadašnji dobitnik Oskara nije bio ni blizu najboljeg glumca na stadionu. To priznanje pripada Nejmaru čiji su teatralni padovi u pokušajima da iznudi slobodne udarce bili sramotni“.

Tačka.

FOTO: Reuters


tagovi

NejmarJirgen KlopStiv MekmanamanPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara