"Andre Aju"
"Andre Aju"

Najskuplji fudbaler u istoriji Vest Hema!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.08.16. | 12:15

Andrea Ajua samo lekarski pregledi dele od 23.000.000 evra vrednog transfera iz Svonsija u London

Andre Aju

Nije hteo Karlos Baka, ali hoće Andre Aju.

Izabrane vesti

Napadač Svonsija preseliće se tokom vikenda zvanično u redove londonskog Vest Hema nakon što su se klubovi danas sporazumeli oko obeštećenja. Pouzdani Skaj Sports javlja da su Labudovi prihvatili 23.000.000 evra tešku ponudu za sjajnog ofanzivca koji se podjednako dobro snalazi i u špicu, ali i na levom krilu.

Aju će tako napustiti Liberti stadion posle samo godinu dana otkako je stigao iz Marselja, ali je svima jasno da je Svonsi morao da prihvati ponudu Slavena Bilića jer dobiti 23.000.000 za igrača kojeg su doveli za džabe je pravi džek-pot.

Sin legandarnog fudbalera Marselja Abedija Pelea biće sjajno pojačanje za Čekićare, koji su ovoga leta napravili odličan posao. Vest Hem će u novoj sezoni igrati brz i atraktivan fudbal, a kada se ionako hitrim ofanzivcima Pajeu, Feguliju, Lanciniju i Toreu bude priključio i Aju jasno je da će londonski tim imati ubojitu navalu.

Dolazak Ajua po svoj prilici zaokružiće odličan prelazni rok na Olimpijskom stadionu u Londonu. Pre reprezentativca Gane, koji će biti najskuplja letnja akvizicija, u redove Čekićara stigli su Mauro Lancini (Al Džazira, 12.000.000) Gokhan Tore (Bešiktaš, 3.000.000), Ešli Flečer (Mančester Junajted, slobodan), Havard Nordvejt (Menhengladbah, slobodan) i Sofijan Feguli (Valensija, slobodan).

Andre Aju će istovremeno postati i najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Vest Hema, a dosadašnji rekord držao je Endi Kerol za kojeg su u leto 2013. Čekićari platili Liverpulu 17.500.000 evra. Dimitri Paje ih je koštao 15.000.000 prošle godine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiSlaven BilićPremijer ligaletnji prelazni rok 2016EngleskaAndre Aju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara