""
""

Najngolanova bomba pogurala Belgijance, Šveđani među najgorima na EP (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.16. | 22:54

Ovim pogotkom fudbaler Rome overio je drugo mesto na tabeli i poslao Belgiju na Mađarsku u sudaru osmine finala

Belgija ide u osminu finala prvenstva Evrope i to kao drugoplasirana ekipa E grupe, a Zlatan Ibrahimović se od dresa reprezentacije Švedske oprostio porazom od 1:0 i eliminacijom u prvoj fazi kontinentalnog šampionata!

Izabrane vesti

Prilično uzbudljivu utakmicu u Nici pod sjajem zvezda u mediteranskoj noći rešio je Radža Naingolan rezantnim udarcem u 84. minutu.

Ovim pogotkom fudbaler Rome overio je drugo mesto na tabeli i poslao Belgiju na Mađarsku u sudaru osmine finala.

Prvo mesto u ovoj grupi još ranije je obezbedila Italija koja je večeras u Lilu izgubila od Republike Irske. Kelti su tako kroz iglene uši osvojili treće mesto i prošli u nokaut fazu.

Večeras iako se mreže nisu tresle u prvom poluvreme, bilo je šta da se vidi na stadionu Alijanc Rivijera u Nici. Na žalost švedskih navijača, ako se pogledaju sve tri partije na turniru, njihova ekipa ni po čemu nije zaslužila dalji plasman.

Markus Berg i Ibrahimović u dva navrata su na ozbiljne muke stavili belgijsku odbranu, koja uprkos određenom “štucanju“, nije poklekla.

Ibrahimović će tako poslednju utakmicu u dresu selekcije Tri krune pamtiti i po poništenom golu u 63. minutu zbog ofsajd pozicije.

Može takođe da se kaže da je kod Belgijanaca večeras mister promašaj bio Romelu Lukaku. Jedan od najtraženijih fudbalera u engleskoj Premijer ligi nije opravdao taj epitet.

Fudbaler Evertona ni u drugom poluvremenu nije uspeo da iskoristi dve sjajne šanse. Kao da je glavom već bio negde na odmoru ili makar na pregovorima sa nekim novim, bogatim poslodavcem.

Sreća njegova, pa su i Šveđani u nastavku utakmice bili neprecizni, a saigrači su odradili i Lukakuov deo posla, odnosno ono najvažnije, postigli gol.

ŠVEDSKA – BELGIJA 0:1 (0:0)
/Najngolan 84/

Stadion: Alijanc Rivijera, Nica
Kapacitet: 35.624
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)
Žuti karton: Menije, Ekdal, Johanson,Vicel

ŠVEDSKA (4-4-2): Isakson - Lindelof, Johanson, Grankvist, Olson - Larson (od 70. Durmaz), Ekdal, Kalstrom, Forsberg (od 82. Zengin)- Ibrahimović, Berg (od 63. Guideti);

BELGIJA (4-2-3-1): Kurtoa - Menije, Aldevejreld, Vermalen, Fertongen - Vicel, Najngolan - Azar (od 93. Origi), De Brujne, Karasko (od 71. Mertens) - Lukaku (od 87. Benteke);

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićŠvedskareprezentativni fudbalreprezentacija ŠvedskeFudbalska reprezentacija BelgijeRadža NaingolanEvropaeuro 2016Eden AzarBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara