"Vuk Sotirović slavi pobedonosni gol protiv Voždovca"
"Vuk Sotirović slavi pobedonosni gol protiv Voždovca"

Najgori u Evropi: Pored ovakvog Radničkog Kragujevčanima ni pakao neće teško pasti!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.11.14. | 16:53

Đavoli u 11 mečeva Jelen Superlige postigli samo dva gola i što je još poraznije još nisu matirali rivala na svom Čika Dači. Niko u Evropi nije toliko ofanzivno impotentan

Vuk Sotirović slavi pobedonosni gol protiv VoždovcaPonose se u Kragujevcu evergrinom Miroslava Ilića u kojem peva o lepotama Šumadije, ali možemo obe ruke da stavimo u vatru da se poslednjih meseci u tom gradu najčešće ponavlja stih grupe „Roze Poze“: „Gol, naš je bol, život dajemo za gol...“. Tačnije, to uglavnom rade Kragujevčani koji su ove jeseni svedoci urnebesnog ostvarenja lokalnog superligaša- Radničkog.

Klub koji je svojevremeno u „Šumaricama“ predstavljao „kosku“ za večite rivale, do skora simbolizovao termin vruće gostovanje, danas ima ekipu koja uporno prkosi zakonima velikih brojeva. Tim koji sa klupe predvodi Neško Milovanović ove sezone je u 11 mečeva Jelen Superlige postigao samo dva gola, ili što je još poroznije na domaćem bunjištu Đavoli još nisu uspeli da prebace loptu preko gol crte. Fenomen iz Kragujevca, bar bi na kratko, izazvao osmeh na lice frustriranim navijačima Aston Vile. Klub iz Birmingema morao je da ukine nagradu za najlepši gol meseca, i to iz prostog razloga. Ekipa Pola Lamberta u oktobru nije postigla nijedan gol.

Izabrane vesti

Ipak, Vila je na 10 mečeva Premijer lige pet puta zatresla mrežu rivalima i prema tom paramteru je paklena napadačka mašina za Kragujevčane...  Igrači Radničkog su toliko ofanzivno impotentni da su zasenili braću po neefikasnosti iz cele Evrope – fudbalere Atalante (četiri gola, na 10 mečeva), Niki Volosa (tri gola, na osam mečeva), Haladaša (pet golova, na 13 mečeva), Arsenala Tule ( četiri gola, na 12 mečeva). 

Prepričavaće se u Kragujevcu s kolena na koleno ovogodišnji golgeterski post aktulene generacije Radničkog, koja je u prethodna tri meseca promenila više trenera nego što je postigla golova. U žiži će biti napadači koji za srpske prilike imaju vrlo dobar rejting. Prvi izbor trojice trenera Radničkog ove sezone bio je Vuk Sotirović. Reč je o iskusnom centarforu koji iza sebe ima internacionalno iskustvo iz Poljske, a potom i vrlo zapažene epizode u redovima BSK-a iz Borče i Novog Pazara. Tu je i nekadašnja uzdanica omladinske škole Obilića Dragan Milovanović, te perspektivni Dejan Miljuš strelac retko viđenog gola u prošlogodišnjem okršaju sa Napretkom. Radnički je pojačao napad i Slovencem Davidom Poljanecom, ali je samo Sotirović uspeo da „skine mrak“. Njegov gol na gostovanju Voždovcu bio je dovoljan za jedinu pobedu Kragujevčana u dosadašnjem delu prvenstva. Inače, dres Radničkog nosi i bivši vezista Crvene zvezde Marko Perović, dok je u odbrani standardan Jovan Krneta... Koliko su nesnalažljivi pred protivničkom mrežom Kragujevčani bi trebalo da razmisle da iz Partizana vrate Ivana Petrovića, vezistu koji je znao prošle sezone da sa pola terena matira protivničkog golmana.

Ovakav crni kragujevački rasplet naslutio je još u avgustu bivši strateg Đavola Dragoljub Bekvalac.
„Tokom pripremnog periodana na probu u Radnički je došlo stotinjak igrača. E, sad zamislite koliko su oni loši, kada su ovi što trenutno imam na raspolaganju značajno bolji od njih“, poručio je tada Bekvalac.

Kragujevčani sutra gostuju u Lučanima, a kvota da će Radnički postići gol u Dragačevu iznosi 1,70. Primera radi, da će pretposlednji tim na tabeli Premijer lige Kvins Park Rendžers dati gol protiv Mančester Sitija iznosi 1,48. Kako bilo novi stari trener Neško Milovanović moraće da iscedi suvu drenovinu i natčovečanskim naporima učini tim bar za nijansu ubojitijim.

Kada bismo se malo našalili i pratili niz rezultata koji počinje mečom između Radničkog i Voždovca došli bismo do saznanja da Đavoli u ovom trenutku imaju bolji kadar od Real Madrida.... Elem Radnički je pobedio Voždovac, Zmajevi su bili bolji od Jagodine, Ćurani su slavili u sudaru sa Partizanom, a vicešampion Srbije je savladao Nefči... Taj niz se završava trijumfom Atletika nad Real Madridom što možete da vidite u tabeli ispod teksta

KAKO JE RADNIČKI BOLJI OD REAL MADRIDA

13. septembar   Voždovac – Radnički K.  0:1

18. oktobar         Voždovac – Jagodina      1:0

26. oktobar         Jagodina – Partizan         1:0

28. avgust            Nefči – Partizan                1:2

17. oktobar         Nefči – Sumkajit               1:0

10. avgust            Sumkajit  - Karabag         3:0

30. jul    Karabag – Salcburg          2:1

19. avgust            Salcburg – Malme            2:1

1. oktobar           Malme – Olimpijakos     2:0

16. septembar   Olimpijakos – Atletiko    3:2

13. septembar   Real – Atletiko   1:2

(Foto MN Press)


tagovi

Dragoljub BekvalacEvropaMiroslav IlićRadnički KragujevacSrbijaSuperligaVuk Sotirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara