"Autogol Ksule"
"Autogol Ksule"

Najbolji u Evropi? Trenutno je to moćni Zenit! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.09.14. | 14:18

Tim iz Sankt Peterburga ubedljiv na gostovanju kod Rostova – 5:0 za 12. uzastopnu pobedu. Het-trik Rondona, a Ksula i Djakov se odsekli od straha pa su loptu slali u sopstenu mrežu

Autogol KsuleIma li ko jači? Trenutno ne, jer Zenit melje sve pred sobom! U osmom kolu ruske Premijer lige deklasiran je domaći Rostov Miodraga Božovića, koji je morao da se pomiri sa teškim debaklom – 0:5 za 12. uzastopnu pobedu kluba iz Sankt Peterburga!

Serija kakvom trenutno ne može da se podiči nijedan drugi klub iz iole ozbiljnije evropske lige. Od raspada Sovjetskog Saveza niko nije dobio uvodnih osam utakmia u prvenstvu.

Izabrane vesti

Četiri dana pošto je Benfiki naneo prvi poraz na lisabonskom Lužu u 51 utakmici (poslednja je tamo slavila Barselona oktobra 2012) Andre Vilas-Boas je strahovito jak tim Zenita poveo do novog uspeha. Rostov nije imao šanse, a koliko su se domaćini odsekli od straha pred moćnim protivnikom najbolje svedoče autogolovi Sijande Ksulua i Vitalija Djakova.

Posebno upečatljiv bio je autogol Južnoafrikanca Ksulua. Evo šta znači kad se od straha vežu noge.

Ostalo je uradio nezaustavljivi Hoze Salomon Rondon, koji je postigao svoj prvi het-trik u novoj sezoni i golgeterski konto u ligi podigao do kote sedam. Istina, saigrači su odradili maestralan posao u izgradnji akcija, a pored u pojam ubijene defanzive Rostova Rondon je imao više nego dovoljno prostora za štelovanje nišanskih sprava.

Slede Anži, pa Spartak, Monako… Ko će zaustaviti zahuktalu mašineriju sa istoka? I da li neko i dalje tvrdi da Andre Vilas-Boas nema pojma?

PREMIJER LIGA - 8. kolo:

Ufa – Ural 0:1 (0:1)
/Erohin 42/

Rostov – Zenit 0:5 (0:2)
/Rondon 11, 57, 73, Ksulu 37ag, Djakov 72ag/

15.00: Kubanj  - Rubin

18.00: Spartak – Terek

Nedelja:
11.30: CSKA Moskva - Lokomotiva

Ponedeljak:
15.00: Amkar – Krasnodar
18.00: Torpedo - Dinamo

Petak:

Arsenal Tula - Mordovija 0:1 (0:0)
/Muhametšin 70/

(FOTO: screenshot)


tagovi

EvropaHose Solomon RondonPremijer ligaRostovRusijaUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara