"Runijev izjednačujući gol"
"Runijev izjednačujući gol"

Najava šampionskih dana: Mančesterova strašna era počela pokoravanjem Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.08.14. | 04:33

Đavoli na impresivan način osvojili Internacionalni kup šampiona, u finalu pao Liverpul (3:1) bez Markovića i Staridža, Runiju priznali pa poništili fantomski gol

Runijev izjednačujući golMukama je kraj – došao je Luj van Gal! A sa njim, izgleda, počela i trijumfalna era Mančester junajteda koji je posle godinu i kusur pauze osvojio prvi trofej. Doduše, najmanje bitan, ali pehar Internacionalnog kupa šampiona mogao bi da najavi definitivan raskid sa agonijom koja je pratila Crvene đavole minule sezone i utera strah u kosti konkurentima u Premijer ligi. Među njima i Liverpulu, koji je sjajno parirao u finalu turnira u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim, na kraju je morao da čestita velikom rivalu – 3:1 (0:1).

U najvećem engleskom derbiju, ovoga puta na drugom kontinentu, klub sa Old Traforda je osvojio turnir zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu. I to tipično nemačkom, jer su Vejn Runi i Huan Mata u razmaku od samo dva minuta iskoristili proigravanja Ćićarita Ernandeza u Luka Šoa i hicima iza leđa Minjolea poništili rano vođstvo ekipe sa Enfilda, u režiji Stivena Džerarda.

Izabrane vesti

Treći gol za Mančester delo je Džesija Lingarda, ofanzivnog veziste rođenog 1992, inače proizvoda Junajtedove akademije, koji se sjajnim pogotkom u finišu nametnuo Van Galu i za ozbiljnije utakmice od ove i nagovestio da više nema nameru da se seljaka po pozajmicama (Lester, Birmingem, Brajton).

Na ovaj način, Mančester junajted je impresivno završio turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, jer je u pet utakmica slavio pet pobeda. Najpre je u prijateljskom duelu pao Los Anđeles Galaksi (7:0),a zatim na Internacionalnom kupu šampiona Roma (3:2), Inter (penalima 5:3, posle 0:0), Real Madrid (3:1) i Liverpul (3:1).

S druge strane, ekipa Brendana Rodžersa, u kojoj nije bilo povređenih Lazara Markvića i Danijela Stardiža, odigrala je odličan turnir i na krilima Rahima Sterlinga pravila ogromne probleme odbrani Junajteda. Naročito u prvom delu, kad je mladog Engleza srušio Fil Džons, posle čega je sudija pokazao na belu tačku,a Stiven Džerad iskoristio jedanaesterac.

Inače, meč u Majamiju obeležio je nesvakidašnji propust sudije Majka Gajgera. Pri rezultatu 2:1, najpre je priznao gol Vejna Runija, da bi ga poništio tek na signalizaciju pomoćnika, koji je video da se lopta do napadača Mančestera odbila pošto je udarila u konstrukciju iza gola, kad je već bila u gol-autu.

Čak je i Runija bilo sramota...

--------------------------------------------------------------

MANČESTER JUNAJTED – LIVERPUL 3:1 (0:1)
/Runi 55, Mata 57, Lingard 88 – Džerard 14 pen/

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Evans (od 46. Bleket), Smoling, Džons, Valensija (od 9. Šo), Flečer (od 46. Kleverli), Erera (od 78. Lingard), Jang, Mata (od 68. Kagava), Ernandez, Runi (od 68. Nani).

LIVERPUL: Minjole, Keli, Škrtel, Sako (od 74. Ture), Džonson, Džerard (od 62. Lukas Leiva), Alen (od 62. Abi), Henderson, Kutinjo (od 77. Peterson), Lambert (od 62. Džan), Sterling.

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Premijer ligaLiverpulICCEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara