"Stadion Pjer Moroj u Lilu"
"Stadion Pjer Moroj u Lilu"

NAJAVA DANA (petak, 18. septembar): Za finale u Lilu, Zvezda u Jagodini, igraju i Hofenhajm, Malaga...

Vreme čitanja: 5min | pet. 18.09.15. | 07:42

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas...

Stadion Pjer Moroj u Lilu

7010: SRBIJA – LITVANIJA, 21.00
(Evrobasket, polufinale)

Izabrane vesti

Prva asocijacija kada se pomenu ove dve reprezentacije bez ikakve sumnje je čuveno finale Evropskog prvenstva u Atini 1995. i osvojeno zlato. Naravno, to je asocijacija koja se odnosi na Srbe. Posle ovog meča prvi put spontano su se okupili ispred balkona  Gradske Skupštine kako bi dočekali zlatne košarkaše, a sa tom praksom nastavilo se i ubuduće, i to prilično često. Okršaji sa Litvanijom uvek su bili teški i neizvesni do samog kraja, pa čak i kada rezultatski to i nije izgledalo tako. Svi pamtimo pomenuto finale i meč koji je postao nešto kao lakmus papir za sve buduće duele Srbije i Litvanije. Pamtimo igru Aleksandra Đorđevića 41 poen (devet trojki), pamtimo i Danilovićevih 23 koša uz famozno zakucavanje preko Sabonisa. Ali zaboravljamo da je s druge strane Marčuljonis postigao 32 poena, a Sabonis 20. To je ta večita igra nerava. Uostalom kao i sve nekadašnje utakmice Jugoslavije i SSSR-a. Ove dve generacije, odnosno nekoliko igrača iz aktuelnih reprezentacija prvi put sastale su se na EP 2009. u Poljskoj kada smo ih pobedili u grupnoj fazi takmičenja rezultatom 89:79. Sledeći duel imali smo na SP 2010. u Istanbulu na meču za treće mesto. Tada su nam vratili dug i pobedili sa 99:89. Naredni susret zakazan je kod njih. Na EP 2011. održanom u Litvaniji ponovo su bili bolji u drugoj rundi takmičenja (100: 90). Dve godine kasnije sreli smo se na EP u Sloveniji na početku grupne faze takmičenja. Tada smo mi bili bolji (63:56). Posle dve godine novi susret i nova borba, a ulog je veliki. Finale Evrobasketa 2015. i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Neka se ponovi Atina…

2701: JAGODINA - CRVENA ZVEZDA, 18.00
(Fudbal, Srbija 1)

Jagodina je u prošlom kolu konačno ostvarila prvenac u Superligi. Pobedili su OFK Beograd (2:0), a posle četiri poraza (Mladost, Partizan, Metalac, Novi Pazar) i tri utakmice bez golova (Spartak, Rad, Borac). Nalaze se na 15, odnosno pretposlednjem mestu tabele. Zvezda u ovaj meč ulazi puna samopouzdanja posle pobede u 149. derbiju. Još uvek su bez poraza i vodeći su na tabeli Superlige sa  šest uzastopnih pobeda. Crveno–beli su nanizali pet pobeda nad Ćuranima, a čak 14 u poslednjih 15 utakmica.

1801: GENK – MEHELEN, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Od starta sezone Genk je ostvario tri pobede (Leven, Vesterlo, Šarlroa), dva poraza (Genk, Sent Truden) i dva remija(Varegem, Anderleht). Zauzima peto mesto na tabeli belgijske lige. Mehelen je u sličnoj rezultatskoj formi. Pobeđivali su u utakmicama protiv Muskrona i Levena, gubili od Ostendea, Briža i Lokerena, i igrali nerešeno sa Gentom i Vesterloom. Na tabeli su jedanaesti. Na šest međusobnih duela, Genk je pobeđivao četiri, a Mehelen dva puta.

2106: IPSVIČ – BIRMINGEM, 20.45
(Fudbal, Čempionšip)

Ipsvič je sezonu u Čempionšipu započeo dobro. Pobedili su Šefild, Barnli, Preston i Donkaster (u okviru Liga kupa). Usledili su porazi od Brajtona i Redinga, da bi zatim usledila pobeda u prošlom kolu protiv Lidsa. Trenutno, Ipsvič je na petom mestu Čempionšip tabele. Birmingem je do sada ostvario pobede nad Redingom, Milton Kinzom i Bristol Sitijem, odigrao je nerešeno sa Derbijem, a u prošlom kolu izgubili su od Notingem Foresta. Zuzimaju sedmo mesto na tabeli. Ipsvič je pobeđivao četiri puta na prethodnih šest duela, a dva puta bilo je nerešeno.

5001: REN – LIL, 20. 30
(Fudbal, Francuska 1)

Posle lošeg starta i poraza od Bastije, Ren je nizao isključivo pobede. Monpelje, Lion, Tuluz i Nant bili su na njihovom “spisku za odstrel“. Na tabeli Lige 1 ispred njih jedino stoji PSŽ. Lil je u potpuno drugoj priči. Pošto su izgubili otvarajuću utakmicu od PSŽ-a, nanizali su tri utakmice bez golova (Monako, Bordo, Lion), a jedinu pobedu ubeležili su protiv ekipe FCO Ajačio. Lil je na 13. mestu francuske lige. Na prethodnih šest mečeva dva puta dobijao je Ren, dva puta Lil, a dva puta bilo je nerešeno.

1601: NEC – HERENVEN, 20. 00
(Fudbal, Holandija 1)

NEC je sezonu u Erediviziji započeo pobedom nad Ekscelziorom da bi zatim izgubio mečeve protiv Heraklesa i Ajaksa.  Pobedili su Vilem Drugi i odigrali bez golova sa Rodom. Dovoljno za 10. mesto na tabeli. Herenven je beležio slične rezultate. Krenuli su sa pobedom nad De Grafshapom, da bi nanizali tri nerešena meča sa identičnim ishodom. Protiv Utrehta, PSV-a i Zvolea odigrali su (1:1). U prošlom kolu poraženi su od Groningena (1:3). U prethodnih šest duela Nec je bio bolji dva puta, koliko i Herenven, dok su dva puta remizirali.

3001: MAJNC – HOFENHAJM, 20. 30
(Fudbal, Nemačka 1)

Majnc je prvu utakmicu u ovogodišnjem izdanju Bundeslige izgubio od Ingolštata, a u naredne dve pobedio je Mehengladbah i Hanover. U prošlom kolu poraženi su od Šalkea i trenutno su na 10. mestu nemačkog šampionata. Hofenhajm ima katastrofalan skor. Ostvarili su tri poraza (Leverkuzen, Bajern i Verder) i jedan nerešen ishod sa Darmštatom. Zauzimaju 15. mesto na tabeli. U prethodnih šest duela Majnc je bio bolji dva puta, Hofenhajm jednom, a tri puta je bilo nerešeno.

3033: BOHUM - FORTUNA DIZELDORF, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Bohum je lider Cvajte. Od njenog starta imaju isključivo pobede i jedan nerešen ishod protiv Sandhauzena. A "stradali" su: Paderborn, Duizburg, Frajburg, Nirnberg i Minhen 1860. Fortuna je startovala remijem protiv Union Berlina, a u nastavku je gubila od Paderborna, Hajdenhajma, Frajburga i Nirnberga. Prvu pobedu u Cvajti ostvarili su u prošlom kolu kada su savladali Minhen 1860. Fortuna je na 15. mestu tabele. U šest prethodnih okršaja čak četiri puta igrali su nerešeno, a dva puta pobeđivala je Fortuna Dizeldorf.

 4101: SETUBAL – GIMARAIS, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Setubal i Gimarais trenutno u portugalskoj Primeiri imaju identičan skor. I jedni i drugi zabeležili su po jednu pobedu, jedan poraz i dva nerešena rezultata. Setubal je pobedio Akademiku, izgubio od Maritimoa i remizirao sa Boavistom i ekipom Rio Ave. Gimarais je prvu pobedu ubeležio upravo u prošlom kolu kada su savladali Tondelu. Prethodno su gubili od Portoa i odigrali nerešeno sa Belenensesom i Madeirom. Setubal je deseti, a Gimarais trinaesti na tabeli. Setubal na prethodnih šest utakmica nijednom nije pobedio Gimarais.

4001: HETAFE - MALAGA, 20.30
( Fudbal, Španija 1)

Meč između dva kluba sa začelja tabele. Hetafe je i bukvalno poslednji  na tabeli Primere sa sva tri poraza ostvarenih u Primeri. Pobedio ih je Espanjol, Granada i Bilbao. Malaga je 15. na tabeli, a na tom mestu je posle poraza od Barselone i igrom bez golova u mečevima sa Seviljom i Ejbarom. U prethodnih šest međusobnih duela rezultat je nerešen. Tri puta je bio bolji Hetafe, a tri puta je to bila Malaga.

(FOTO: Action Images)


tagovi

najava danameđunarodni fudbalklađenjebetting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara