"Iz perioda u Crvenoj zvezdi"
"Iz perioda u Crvenoj zvezdi"

Na “Marakani“ ga zvali Konjilo, na Kipru je najbolji strelac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.12.14. | 18:53

Ifeani Onjilo sa dva gola, devetim i desetim u sezoni, nokautirao APOEL

Iz perioda u Crvenoj zvezdiLider je na kolenima. Velikan kiparskog fudbala APOEL poražen je na gostovanju kod Ermisa sa 1:2, a najveći "krivac" za takav rasplet je i najbolji strelac prvenstva - Ifeani Onjilo! Nigerijski napadač koji je blistao u Javoru, da bi se posle sušnog perioda u Crvenoj zvezdi našao na meti kritika, pa i niskih udaraca, sada ponovo rešeta iz svih oružja.

U 48. minutu izbegao je ofsajd zamku neoprezne poslednje linije gostiju, otresao čuvara kao dete , potom loptu zakucao pod prečku i anulirao inicajlnu prednost gostujućeg tima, da bi odličnu partiju zaokružio u sudijskoj nadoknadi. Igrao se 92. minut kada se Onjilo sa centra igrališta stuštio ka protivničkom golu, preleteo nekih 30 metara i potom iz punog trka loptu preko golmana poslao u nebranjeni deo mreže za potpuni preokret i erupciju oduševljena na malenom Dasaki Anhas stadionu.

Izabrane vesti

Mali jubilej Onjila na Kipru – deseti gol u dresu Ermisa, kluba koji je tokom 56-godišnje istorije više vremena boravio u drugoj, no u prvoj ligi. I kluba koji se sada šepuri na visokom, trećem mestu na tabeli Prve divizije. Ponajviše baš zahvaljujući 24-godišnjem golgeteru. Sada i najboljem strelcu prvenstva.

Podsetimo, Onjilo je i dalje igrač Crvene zvezde sa kojom ima ugovor do 2017. Ermisu je pozajmljen do juna 2015. U konkurenciji Abiole Daude i Dragana Mrđe za njega zaista nije bilo mesta u crveno-belom dresu. Utisak je ipak da bi ove jeseni bio više nego koristan?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaErmisEvropaIfeani OnjiloKiparmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara