"Agireče"
"Agireče"

Na Anoeti opet skromno veče, iako je posle tri meseca pogodio Agireče: Het-trik Davida Barala podigao Levante sa dna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.02.15. | 23:53

Selta odolela u Baskiji (1:1), Malaga povela, pa nagrabusila u predgrađu Valensije (1:4)

AgirečeNastavlja se prokletstvo Sosijedada! Jedina ekipa ove sezone u Primeri koji je uzela meru Realu, Barseloni, Atletiku i Valensiji opet je zabrljala u duelu sa, uslovno rečeno, slabiji rivalom. Baski su na Anoeti odigrali tek 1:1 sa Seltom i tako propustili šansu da ekipu iz Viga preskoče na tabeli, pa će i posle 22. runde ostati na, za njih, skromnom i opasnom 14. mestu.

A moglo je da bude potpuno drugačije, jer je posle tri meseca apstinencije mrežu pogodio Imanol Agireče. Kad je na pametno dodavanje Ćavi Prijeta glavom postigao tek treći gol ove sezone činilo se da je mukama Dejvida Mojesa kraj, pogotovu što gosti iz Galicije nisu odavali utisak ekipe spremne da opasnije zapreti.

Izabrane vesti


Taman kad je 14.836 navijača na Anoeti pomislilo da su upsana tri boda u očaj ih je bacio Manuel Nolotio. Potpunu konfuziju u odbrani Sosijedada napadač tima iz Galicije kaznio je golom za treći vezani remi ove dve ekipe, a čak treći u poslednja tri susreta. U ekipi Selte nije igrao povređeni srpski internacionalac Nemanja Radoja.

A u predgrađu Valensije zablistao je - David Baral! Napadač Levantea, koji troši druu sezonu u ovom klubu, postigao je het-trik i to u kakvom trenutku, taman da podigne svoju ekipu sa dna tabele. Nekadašnji učenik škole Real Madrida, koji se najviše zadržao u dresu Sportinga iz Hihona, nikad u karijeri nije postigao tri gola na jednoj utakmici u bilo kom rangu takmičenja, a večeras je uradio doslovce sve kako bi udahnuo život ekipi Lukasa Alkaraza posle tri vezana poaza.

Najpre je u 26. minutu, posle kratkog dodavanja iz slobodnog udarca, poništio vođstvo Huanmija, u 36. je izborio jedanaesterac, koji je uspešno realizovao, a u drugom poluvremenu, posle prekršaja nad Ksumetrom opet preuzeo odgovornost, drugi put sa bele tačke matirao Karlosa Kamenog i izrastao u junaka Leventea, čiji je trijumf overio Kalu Uče, rođeni brat Viljarealovog napadača Ikečukvua Učea.

Inače, Levante je večeras postigao četiri gola, koliko i na prethodnih devet susreta u Primeri,čime je nagovestio paklenu borbu za očuvanje statusa.

PRIMERA - 22. kolo

Petak:

Deportivo - Eibar 2:0 (0:0)
/Perez 52, Kavaleiro 79/

Subota:

Atletiko Madrid - Real Madrid 4:0 (2:0)
/Tijago 14, Saul 18, Grizman 67, Mandžukić 89/

Viljareal - Granada 2:0 (1:0)
/Musaćo 30, Moreno 90+2/

Levante - Malaga 4:1 (2:1)
/Baral 26, 37pen, 62pen, Uče 75 - Huanmi 24/

Real Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)
/Agireče 8 - Nolito 85/

Nedelja:

12.00: Kordoba - Almerija
17.00: Hetafe - Sevilja
19.00: Espanjol - Valensija
21.00: Atletik Bilbao - Barselona

Ponedeljak:

20.45: Elče - Rajo Valjekano

(FOTO: Action images) 


tagovi

ŠpanijaSeltaReal SosijedadPrimeraMalagaLevanteEvropaDavid BaralAgireče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara