""
""

MZT žestoko namučio šampiona u Skoplju, Terens Kinsi je novi heroj Partizana!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.13. | 18:45

Fantastični Amerikanac sa 26 poena predvodio crno-bele do novog trijumfa u ABA ligi, a ključni poen postigao je sekund pre kraja utakmice

Samo 48 sati nakon vrlo važne pobede nad Nanterom u Evroligi košarkaši Partizana upisali su još jedan, zlata vredan trijumf, ovog puta u regionalnom takmičenju. Crno-beli su u prepunoj dvorani Boris Trajkovski u Skoplju uspeli da izađu na kraj sa vrlo borbenom ekipom MZT i slavili u jednoj vrlo uzbudljivoj utakmici rezultatom 70:69.

Od samog starta utakmice bio je primetan umor u redovima gostiju, ali su izabranici Duška Vujoševića uspeli da izađu na kraj sa protivničkim navijačima, ali i igračima Vlade Vukoičića, koji je očigledno jako dobro spremio svoje pulene, ali očigledno nedovoljno da se upiše velika pobeda! 

Izabrane vesti

U utakmici u kojoj su trojke odlučile pitanje pobednika, oba tima imala su očajan procenat van linije 6,75 (Partizan 7/24, MZT 9/24), a meč je odlučila i činjenica da su crno-beli u drugom poluvremenu broj izgubljenih lopti sveli na minimum, samo četiri. Poređenja radi, u prvih 20 minuta imali su čak deset! Jako su falili poeni Lea Vestermana, koji je na parketu proveo svega pet minuta, ali su ostali igrači uspeli da nadoknade njegov izostanak.

Titulu apsolutnog heroja utakmice poneo je fenomenalni Terens Kinsi, koji je meč završio sa 26 poena, a ključni koš postigao je sekund pre kraja! Kapiten Milosavljević je posle dva poena u prvom poluvremenu ubacio tri trojke u drugom delu igre i tako kumovao pobedi, dok je Bogdan Bogdanović dodao 11. Na drugoj strani Otašević je meč završio sa 16 poena, dok su Sinovec i vrlo raspoloženi Kostoski dodali po 14.

--------------------------------------

MZT SKOPLJE – PARTIZAN 69:70 (21:16, 14:20, 16:19, 18:15)

Dvorana: Boris Trajkovski
Gledalaca: 6.200
Sudije: Saša Pukl, Srđan Dožaj, Alfred Jovović

MZT Skoplje: O. Stojanovski, Sinovec 14 (4as), Markovski 2 (9sk), Kostoski 14, Lučić 6, D. Stojanovski, Gečevski, Mladenovski, Čekovski 10, Otašević (3/4 za tri), Arsoski, Rejnolds 7

Partizan: Aranitović, Lovernj 10, Vesterman, Dalo, Milosavljević 13 (5sk), Bogdanović 11, Gagić 8, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinsi 26 (3/3 za tri, 6sk, 3as)

------------------------------------

MZT je sjajno otvorio utakmicu, serijom 10:2, zahvaljujući Stefanu Sinovecu i Nikoli Otaševiću, a do kraja poluvremena viđena je prava rezultatska klackalica, u kojoj je Partizan imao prednost od pola koša. Crno-bele su tokom prvih 20 minuta predvodili Terens Kinsi (15p, 2/2 za tri, 3sk) i Bogdan Bogdanović (11p, 3sk), koji su zajedno ubacili čak 26 od 36 poena. Osim pomenutog tandema jedino su Lovernj (6p), Milosavljević i Musli (po dva) uspeli da se upišu u listu strelaca.

Na drugoj strani tim iz Skoplja je ravnomerno rasporedio poene na četvoricu košarkaša, pa su tako Sinovec i Otašević ubacili po osam poena, a Čekovski i Rejnolds po sedam.

I jedan i drugi tim imali su loš procenat šuta za tri (Partizan 3/13, MZT 3/10), s tim što je šampion regiona standardno dominirao u skok igri (Partizan 11/7, MZT 7/5). Ipak, Duška Vujoševića sigurno mora da brine činjenica da su njegovi puleni u 20 minuta igre izgubili čak deset lopti, dok je protivnik imao "samo" šest. 

U drugom delu igre stvari se nisu bitnije menjale. MZT je u pet minuta treće deonice držao prednost (40:38), da bi potom gosti preuzeli inicijativu i ponovo preokrenuli rezultat. Kinsi je nastavio da puni mrežicu protivnika, a konačno su se u napadačke akcije uklučili Milosavljević i Gagić, što je dovelo do .

Partizan je u poslednjih deset minut ušao sa četiri poena prednosti (55:51), što je samo najavilo paklenu završnicu meča. Domaćin je već u uvodnim minutima poslednjeg kvartala rešio da pokaže zube protivniku i sa tri vezane trojke (dve Kostoski i jednu Otašević) ponovo izjednačio rezultat (62:62), nakon čega je Lučić doneo novi preokret na meču. 

Milosavljević je trojkom u narednom napadu vratio nadu u redove crno-belih, međutim, ekspresan odgovor imao je Kostoski, koji je bio vrlo motivisan da odigra najbolju partiju baš protiv šampiona! Isti košarkaš doneo je četiri poena prednosti svom timu (69:65), ali je usledila serija Partizana za još jedan preoket, vredan velike pobede! Poeni Lovernja i Muslija najavili su potez koji će Beograđanima doneti pobedu. Bogdanović je krenuo na ulaz, uputio šut, lopta je zaigrala na obruču, a na pravom mestu našao se sjajni Kinsi, koji je loptu prikucao u koš i sekund i po pre kraja postavio konačan rezultat utakmice - 70:69!

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bogdan BogdanovićEvropaJadranska ligaKK PartizanMakedonijaMZT SkopljeFK PartizanStefan SinovecTerens KinsiTodor Gečevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara