"Miroslav Nikolić"
"Miroslav Nikolić"

Muta Nikolić: Zvezdo, ovo nije gospodski, tamo ova dvojica neće ni igrati! Menadžeri su šakali

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.17. | 09:06

„Vladaju moćnici, miniraju nas, hoće da unište Partizan, cilj je opstanak u ABA ligi“, rekao je povratnik na klupu crno-belih posle transfera Stafana Jankovića i Nikole Jovanovića u suparnički tabor

Miroslav NikolićStefan Janković i Nikola Jovanović u dresu Crvene zvezde. Za radost odgovornih na Malom Kalemegdanu i za razočaranje u Humskoj 1.

Naročito ljutito deluje Miroslav Nikolić, povratnik na klupu Partizana, koji je želeo da u svom timu vidi doskorašnjeg člana nekoliko NBDL klubova i košarkaša koji je u minule dve godine igrao Letnju ligu NBA za Detroit i LA Kliperse.

Izabrane vesti

Na kraju su, ipak, obojicu uzeli crveno-beli.
Nije kolegijalno, nije ni gospodski, nema se nimalo poštovanja. Tu sam razočaran. Ne možemo protiv tržišta, neka idu deca kod onoga ko može da im plati. Više sam razočaran u menadžere koji guraju sve onako kako žele. Misle da je neko za Partizan, a taj nije ni za neki nižerazredni klub. I novine pišu svašta, pominju se neki igrači. Ljudi kao da se sad malo naslađuju zbog situacije u kojoj se klub nalazi“, otvorio je dušu Miroslav Muta Nikolić u velikom intervjuu Sportskom žurnalu povodom poslednjih dešavanja u prelaznom roku.

Nikola JovanovićPrema njegovoj oceni Parni valjak je suočan sa nevoljama koje nemaju dodirna tačke sa sportom.
Svi nas poklapaju i miniraju. Želeo sam da okupim mladu ekipu, da imamo velike talente, a male ugovore, pa da sa njima napravim bum. Drugačije ne mogu da se ponašam. Tamo neće igrati onoliko koliko bi igrali u Partizanu. Mislio sam da dovedem tog Jankovića i Jovanovića, pa Smailagića, Pecarskog, ali svi oni imaju neke „kombinacije“. Menadžeri su gamad, kažu jedno, pa drugo, pa te zavlače. I danas ima toliko menadžera da ja više nisam ni znao s kim razgovaram kad me pozovu“.

Nikolić protiv ZvezdePosebno ga tište postupci agenata igrača. Ne navodi koji...
Meni, a i ranijim generacijama, nikada motiv nisu bile pare. Sada menadžeri mešetare, dižu cifre da bi uzeli što veći procenat. Roditelji traže novac. Onda te tako zvalače nekoliko meseci. Ja sam njih dvojicu još pre šest meseci hteo da dovedem u Dinamik. I, kao, nešto smo pregovarali. Sticajem okolnosti prešli smo na priču o Partizanu, gde sam hteo i Smailagića da dovedem. Ali, ne vredi, jer su menadžeri šakali, sad su počeli mlade igrače da vode u Ameriku i gde god. Odjednom se pojavljuju neki novi klubovi, znate koji su, da ih ne spominjem, jer me to ne zanima, samo da bi uništili Partizan koji je u veoma teškoj situaciji. Partizan je, uz Zvezdu, instituacija srpskog sporta. Ja ne mrzim Zvezdu, ali volim Partizan“.

Navijači PartizanaNa jedan detalj posebno ukazuje. Opet bez imena...
Vladaju moćnici. Oni kao da se plaše da ne napravim nešto u Partizanu, pa nas brzo blokiraju. Ugovori koje su ta dvojica igrača potpisala nisu realni u ovom trenutku. Oni još nisu ništa postigli u Evropi. To su klinci, mislio sam da im Partizan bude odskočna daska. A neće tamo ni igrati. Neću da se bavim Zvezdom, jer želim da srpski klubovi budu uspešni u Evropi“.

Osvrnuo se dokazani stručnjak i pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića i na vest da je bivše krilo crno-belih Edo Murić tužilo Partizan zbog neizmirenih dugova u vrednosti od 150.000 evra. U skladu s tim govorio je i o ambicijama za narednu sezonu.
Sad nas je blokirao na BAT-u i Edo Murić. Zato će ova godina biti preživljavanje. Nadam se da će naši navijači shvatiti u kakvoj se situaciji Partizan nalazi, pa da ovu godinu preživimo kako god. Ja uvek imam razervnu varijantu. Moramo da dovedemo strance koji su jeftini. Znam ja ko je dobar igrač, ali to treba da se plati. Mi ne možemo da platimo 10.000 mesečno, ma ni 7.000. Već 3.000, 4.000, 5.000, pa da u hodu rešavamo probleme. Da se sačeka godinu dana, da Partizan opstanak u ABA ligi. To je realna situacija. Idemo polako, napravićemo nešto. Nećemo propasti“, uverava Miroslav Nikolić u razgovoru za Žurnal.

PARE OD MARINKOVIĆA IDU NA VRAĆANJE DUGOVA

Vanja MarinkovićPoslednjih dana u javnost je procurela informacija da Vanja Marinković odlazi iz Partizana u Baskoniju. Trransfer će biti vredan 500.000 evra. Istinitiost vesti potvrdio je sam Nikolić.
Više nemamo takvog mladog igrača. Dečko je otišao tamo, uprava je rešila da ga proda. A nismo ni mi mogli da ga zadržimo. Dobra je ponuda, imao je ugovor još godinu dana, to će sve da ode na dugove“, pojasnio je Žurnalu popularni Muta.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMiroslav NikolićNikola JovanovićFK PartizanSrbijaStefan Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara