"Erera i Murinjo"
"Erera i Murinjo"

Murinjov zlatni dečko na ledu - otkud uljez na Karingtonu i da li je to Erera “špijunirao” Junajted za Seltu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.17. | 10:36

Povreda Pola Pogbe mogla bi da bude idealna prilika da se odnosi izglade

Erera i MurinjoPolu Pogbi je stradala zadnja loža, Žoze Murinjo traži novog partnera Nemanji Matiću. Navijači očekuju Andera Ereru, prošle sezone najboljeg igrača Mančester junajteda u njihovom izboru. Međutim, Murinjov zlatni dečko, kako su ga zvali u trening centru Karington, više nije miljenik Portugalca.

Uočljivo je to bilo još tokom leta: 28-godišnji vezista, koga su mnogi videli kao prirodnog naslednika Vejna Runija, u uvodnim nedeljama ove sezone uglavnom je bio zakucan za klupu. Naravno da mu je Matićev dolazak suzio prostor za igru, ali očekivalo se više.

Izabrane vesti

Gde je problem? Dejli Mejl navodi da je Erera pao u Murinjovim očima zbog incidenta na Junajtedovom treningu pred kraj prošle sezone. Baskijski fudbaler je naime nehotice uveo Seltinog špijuna na trening mančesterskog giganta baš uoči sudara dva kluba u polufinalu Lige Evrope. Naravno, Erera nije znao da je neimenovani čovek, inače njegov prijatelj, mada ne baš najbliži, veoma blizak sa čelnim ljudima kluba iz Viga.

 Ali sveznajući Murinjo je odmah ukapirao o čemu se radi. Uostalom, mogao je da nasluti da će biti problema pošto je Ererin otac bivši igrač, pa i sportski direktor Selte. Posebni je momentalno prepoznao uljeza, izbacio ga sa treninga, a Ereru "naribao" u kancelariji.

MOZZART KVOTE
(1,32) Mančester junajted (5,10) Everton (10,0)
nedelja, 17.70

Dejli Melj piše da sukob nije bio baš toliko veliki da bi ugrozio pregovore oko novog ugovora za Ereru, štaviše Murinjo je prošlog meseca hvalio omalenog Baska, ali ističe da odnosi više nisu isti i da su svi u Junajtedu to odavno shvatili.

Zanimljivo, Murinja je naljutio još jedan vezista, ali iz sasvim drugačijih razloga. Andreas Pereira, koji je otišao na pozajmicu u Valensiju, u četvrtak je javno rekao da ne namerava da iskoristi klauzulu koja mu dozvoljava da se u januaru vrati na Old Traford. Želi da ostane na Mestalji do kraja sezone. Murinjo je odgovorio kritikujući ga zbog nedostatka želje da se bori za svoje mesto u timu.

Ipak, Pereira i nije toliko bitan sada. Ali Erera bi mogao da bude u Pogbinom odsustvu. Idealna prilika da izgladi odnose s Murinjom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ander EreraEngleskaEvropaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara