""
""

Murinjo likuje i opet odgovara “Ajnštajnima”: Malo ste poranili sa Pogbom… Mhitarajn još da radi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 10:04

Posebni uporedio italijanki i engleski fudbal zbog čega je Pogbi bilo potrebno vreme da se adaptira

Mančester Junajted je konačno pružio neku ubedljivlju partiju i pobedom od 4:1 protiv Fenerbahčea u Ligi Evrope dao povoda Žozeu Murinju da opet likuje i proziva kritičare. Portugalac je bio baš dobro raspoložen posle meča sa turskim timom i opet je pričao o “Ajnštajnima iz medija”.

Izabrane vesti

Murinju je posebno drago bilo što je dva gola u pobedi postigao Pol Pogba. Najskuplji igrač u istoriji fudbala je pod ogromnim pritiskom medija koji svaki njegov potez gledju kroz posebnu lepu i konstantno podsećaju na etiketu sa njegovom cenom.
“On je po vama prešao put od najgoreg igrača na svetu do sjajnog fudbalera za 48 sati. Kada kažem “vama”, mislim da medije i Ajnštajne koji rade u njima. Mi smo znali da je u pitanju sjajan igrač, ali i da mu je potrebno određeno vreme da pokaže svoj potencijal”, rekao je Murinjo posle meča.

On je objasnio zašto se Pogba mučio na startu sezone posle dolaska iz Juventusa.
“Jako dobro poznajem italijanski fudbal i znam da tamo ekipe igraju potpuno drugačije od premijerligaških. Italijanski fudbal se razlikuje u intenzitetu, broju dodira sa loptom, sve je drugačije… Zato je Pogbi potrebno vremena da se adaptira. On je momak koji ima veliko samopouzdanje i nije ga doticalo to što su neki pričali da je slab igrač. Bio je jako smiren. Uvek je lepo kada igrač postigne gol, pogotovo kada postigne gol na domaćem terenu i kada to bude onakav gol”, rekao je Murinjo.  

Pogba je bio jedan od četvorice igrača koji su preživeli u startnoj postavi posle remija sa Liverpulom. Opet ni na klupi nije bilo mesta za Henrika Mhitarjana i Morgana Šnajderlina.
“Igrali smo sa Matom, Lingardom i Marsijalom. Ja nisam Ajnštajn kao neki, pa da znam taktiku u kojoj je moguće da igramo sa četvoricom ofanzivnih veznih fudbalera u isto vreme. Mhitarjan ima još da radi kako bi dostigao potreban intenzitet i fizičku spremu za ono što se traži u Mančester Junajtedu. Da bi dobio šansu poput Depaja koji je ušao sa klupe, Mhitarjanu bi bilo bolje da zapne na treninzima kao što je to uradio na današnjem i da čeka šansu. Verujemo da će vrlo brzo biti spreman”, najavio je Portugalac. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaHenrik MhitarijanPol PogbaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara