"Eva Karneiro"
"Eva Karneiro"

Murinjo i Eva na sudu: Čeka se stručnjak za portugalske psovke, pitanje je da l je sin ili ćerka?

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 18:20

Jedno slovo mnogo znači kad su u igri milioni...

Eva KarneiroEva Karneiro nema dilemu. Kaže da je jasno čula Žozea Murinja kako je nazivan "k...om ćerkom". Bivši šef struke Čelsija žali zbog toga što se njegova nekadašnja saradnica pronašla uvređenom, ali tvrdi da ona nije bila meta psovki. Uostalom, Murinjovi advokati da se nije govorilo o ćerki, već o “k...om sinu“ i da je portugalski trener to uzviknuo onako usput, kao uzrečicu.

Podsetimo, do sukoba je uopšte došlo zato što je bivša Čelsijeva doktorka tokom utakmice sa Svonsijem (2:2) prošlog avgusta uletela na teren kako bi ukazala pomoć Edenu Azaru. Belgijanac je stoga morao privremeno van terena, Čelsi je pobednički gol neuspešno jurio sa devetoricom. Murinjo je nešto uzviknuo na portugalskom, kasnije je rekao da se Eva ponela "impulsivno i naivno", pa ona više nikad nije sedela na klupi Plavaca, a ubrzo je doktorka dala otkaz.

Izabrane vesti

Čelsijevi advokati tvrde da su joj iz kluba nudili čak 1.200.000 funti (više od 1.500.000 evra) kako bi odustala od tužbi za seksualnu diskriminaciju, uznemiravanje i neopravdan raskid saradnje (iako je ona sama otišla, ali je navodno na takav potez bila primorana). Navode i da je ona tražila povišicu od 40 odsto (na 400.000 funti godišnje/510.000 evra), premije, momentalni povratak na klupu i "značajne isplate" za pretrpljeni stres.
"Ovo je priča o dva zaposlena. Jedan je dobar, jedan loš. Loš radnik je dobrome smestio otkaz, oduzeo mu snove, a poslodavac nije uradio ništa da ga zaustavi", branili su se Evini advokati na početku desetodnevnog saslušanja.

Međutim, utisak je da će ključno biti svedočenje eksperta za portugalske psovke. Jer, reči ćerka i sin na portugalskom jeziku razlikuje samo jedno slovo.

Filha de puta - k...a čerka.
Filho de puta - k...n sin.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaEvropaEva KarneiroEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara