""
""

Murijel razbio zube Vučici, Damina smrtonosna uspavanka u Sasuolu, vatromet u Firenci (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.01.17. | 17:00

Sampdorija posle preokreta slavila sa 3:2 protiv Rome koja sada ima četiri boda manje i meč više od lidera Juventusa

To može samo Roma! Da izgubi dobijenu utakmicu i praktično bez borbe baci peškir u borbi za titulu i to već na polovini sezone. A imala je Vučica sve u svojim rukama pred gostovanje  Sampdoriji, seriju od pet pobeda, činilo se i dovoljno samopouzdanja, a na kraju je izgubila sa 3:2.

Izabrane vesti

A tome se, naravno, najviše raduju navijači Juventusa čija ekipa je rutinski, bez većih problema, trijumfovala na gostovanju Sasuolu.

Ipak, da se vratimo na okršaj u Đenovi, gde je Roma vodila dva puta, međutim, domaćin je pokazao izuzetan karakter i želju za pobedom koju je kraju i ostvario u velikom stilu.

Junak trijumfa Sampa bio je kolumbijski napadač koji je postigao jedan i namestio dva gola. A pogodak koji je dao, treći, pobedonosni u 73. minutu bio je izuzetno lep iz slobodnog udarca, mada je lopta zakačila nekog u živom zidu.

A tako je sve počelo dobro za Vučicu, gosti su već u petom minutu mogli da se raduju pogotku Bruna Peresa. Međutim, to kao da je naljutilo Murijela koji je u 21. minutu na pravi način proigrao Denisa Preta.

Kada je u 66. minutu Edin Džeko doneo Romi novu prednost, činilo se da domaćinu nema spasa i da ne mogu opet da se vrate iz nokauta. A onda je na teren ušao Čeh Patrik Šik i u 71. minutu zatresao mrežu Vučice. Na teren je ušao minut i 23 sekunde pre toga i to je najbrži pogodak jednog rezervnog igrača u Seriji A ove sezone.

Junaka Murijela je šest minuta pre kraja utakmice zamenio srpski internacionalac Filip Đuričić. Upravo je on u 90. minutu prokockao kolosalnu šansu da postigne četvrti gol za domaće. Ekipi Rome nije pomogao ni ulazak legendarnog Frančeska Totija koji je 15 minuta pre kraja zamenio Danijelea de Rosija.

Za razliku od Rome, fudbaleri Juventusa ne greše u „malim“ utakmicama. Stara dama je do trijumfa u Sasuolu došla zahvaljujući golovima u prvom poluvremenu.

Šampion Italije je posle toga u svom stilu zaključao prilaze golu, a betonski zid na sredini terena bio je više nego dovoljan da Juventus potpuno „zaključa“ utakmicu.

Na prvo slavlje navijači Juventusa danas su čekali samo devet minuta, a pogodak je postigao Gonzalo Iguain posle asistencije sve boljeg Aleksa Sandra.

Dobru partiju Iguain je zaokružio asistencijom u 25. minutu, a ovaj put strelac je bio Sami Kedira. Mogao je Dibala na početku drugog poluvremena da donese Juventusu i prednost od 3:0, ali je pogodio stativu.

Ekipa Milana ponovo je upala u „kanal“, a tamo ju je gurnuo Udineze koji je na Friuliju slavio sa 2:1 i konačno se malo stabilizovao u zlatnoj sredini tabele.

Ovo je Rosonerima trenera Vinčenca Montele bio treći uzastopni poraz i moraće nešto da promeni kako bi se ekipa trgla i počela opet da igra kao do pre dve nedelje.

Da stvar bude gora po Milan, ispada da je ispustio pobedu jer je vodio od osmog minuta pogotkom Đakoma Bonaventure. Ipak, u 31. minutu izjednačio je Siril Teru, a kada se očekivalo da Milan u nastavku krene po sva tri boda, dobio je po nosu.

Potpuni preokret domaćinu doneo je Rodrigo de Pol pogotkom u 73. minutu, posle asistencije Jakuba Jankta.

Superzanimljjvo bilo je u Firenci gde je Fjorentina dva puta prokockala prednost - jednom od 2:0 i jednom od 3:2. Đenova sa našim Darkom Lazovićem u timu - odigrao svih 90 minuta, Ninković sedeo na klupi - uspela je da dođe do boda pogocima mladog Simeonea i Hiljemarka. Debi iz snova imao je Adel Tarabt. Marokanac je u igru ušao u 32. minutu i pripremio dva gola svog tima. Doduše, onaj drugi (Hiljemark) postignut je iz čistog ofsajda.

Đenova je bod uzela pogotkom pomenutog Simeonea iz penala u 86. minutu. Prethodno je Bernardeski igrao rukom u svom šesnaeestercu. Lep gol za Fjorentinu, onaj za 2:0, postigao je Federiko Kjeza, sino čuvenog italijanskog golgetera Enrika...      

Krotoneu je bilo pobeda i nastavak nadanja, ili priprema kofera za povratak u Seriju B. Ekipa Davidea Nikole na krilima prošlonedeljnog remija u Đenovi (2:2) upisala je tri boda koja je vraćaju u borbu za opstanak. Uoči ovog susreta Empoli je imao 11 bodova više od današnjeg rivala, a sada je ta razlika osam.

Krotone je slavio s ubedljivih 4:1 uz tri gola Falćinelija i jedan Stojana. Drugi i treći pogodak Dijego Falćineli postigao je u nadoknadi vremena. Iduće nedelje debitant sa juga Italije igra još jedan od sudbonosnih mečeva. Ukoliko slavi i na Siciliji protiv Palerma (po mnogima otpisanog) značajno će povećati šanse da na kraju zadrži prvoligaški status.

I za kraj kada su u pitanju ovi popodnevni okršaji, Kaljari - Bolonja. Gosti su vodili sve do 92. minuta (Destro u 64), da bi Kaljari stigao do boda u poslednjim sekundama utakmice preko Marka Borijela. Bolonjezi su utakmicu završili sa dva igrača manje pošto su pocrveneli Kraft i Vivijani.

Serija A, 22. kolo:

Lacio - Kjevo 0:1 (0:0)
/Inglese 90/

Inter - Peskara 3:0 (2:0)
/D'Ambrozio 23, Mario 43, Eder 73/

Nedelja:
Torino - Atalanta 1:1 (1:0)
/Falke 16 - Petanja 67/

Kaljari - Bolonja 1:1 (0:0)
/Borijelo 90+2 - Destro 64/

Krotone - Empoli 4:1 (1:1)
/Stojan 24, Falsineli 56, 90+1, 90+2 - Mkedlidze 39/

Fjorentina - Đenova 3:3 (1:0)
/Iličić 18, Kijeza 51, Kalinić 62 - Simeone 57, 86pen, Tarabt 60, /

Sasuolo - Juventus 0:2 (0:2)
/Iguain 9, Kedira 26/

Udineze - Milan 2:1 (1:1)
/Teru 31, De Pol 73 - Bonaventura 8/

Samdorija - Roma 3:2 (1:1)
/Pret 21, Šik 71, Murijel 73- Peres 5, Džeko 66/

20.45: Napoli - Palermo

(FOTO: Action Images)


tagovi

Edin DžekoFilip ĐuričićGonzalo IguainJuventusLuis MurijelMilanRomaSami KediraSampdorijasasuoloSerija AUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara