""
""

Murić i Marinković “probudili” Partizan, crno-belima poluvreme dovoljno za ubedljiv trijumf protiv Levskog (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.02.15. | 19:26

Crno-beli upisali rutinsku pobedu (94:66), osmu zaredom u regionalnom takmičenju, u 2015. još ne znaju za poraz. Prve poene u dresu Beograđana na zvaničnim mečevima dao Janis Kuzeloglu

Partizan je sve bliži plasmanu u plej-of Jadranske lige. Crno-beli su na svom terenu pobedili skromnu, ali borbenu ekipu Levskog iz Sofije sa 94:66 u utakmici 21. kola Jadranske lige i učvrstili se na četvrtom mestu na tabeli. Šampionu Srbije ovo je bila ukupno 14, a osma uzastopna pobeda u regionalnom takmičenju i sada, pet kola pre kraja, ima tri trijumfa više od prvog pratioca, ljubljanske Olimpije.

Izabrane vesti

Ovo je takođe bio prvi meč Partizana nakon što je centar Đorđe Gagić podneo zahtev za raskid ugovora, pa je na toj poziciji sada ostao samo Nikola Milutinov. Daleko od toga da su crno-beli briljirali protiv rivala iz Bugarske, u čijoj igri je najjači pečat dao bivši košarkaš Crvene zvezde Filip Videnov, koji je pogađao "trojke" iz svih pozicija.

Ekipa Duška Vujoševića je tek u drugom poluvremenu slomila otpor Levskog. U tom period crno-beli su na samo nekoliko minuta "zategli" odbranu kako valja i to je odmah dalo rezultat. "Trio M" - Vanja Marinković, Edo Murić, Nikola Milutinov - krajem treće i početkom poslednje četvrtine zatrpao je koš Bugara i odbranio gotovo sve što je bilo potrebno, tako da je do kraja meča publika, koja je ponovo u velikom broju ispunila tribine, mogla da se zabavlja i "uvežbava ritam" za neke važnije utakmice.

A jedna od mnogo bitnijih utakmica čeka Partizan sledeće subote u Zagrebu protiv Cibone, gde će u slučaju trijumfa, crno-beli širom otvoriti vrata doigravanja. Za pobedu u Draženovom domu, međutim, biće im potrebna mnogo bolja igra nego u većem delu večerašnje utakmice.

Partizan je u prvom poluvremenu igrao na momente poprilično ležerno i opušteno, pogotovo u odbrani, što su gosti umeli u više navrata da iskoriste na pravi način. Levski je ubacio pet od prvih šest pokušaja za tri poena i pokazao da mu je to jedino koliko-toliko ozbiljno oružje. Taj procenat pokvario je do odlaska na veliki odmor ali je i dalje imao respektabilnih 15-8 za tri poena.

Crno-beli su na drugoj strani pogodili samu jednu "trojku" u prvom poluvremenu, trener Vujošević često je rotirao ekipu, a očekivano, Nikola Milutinov je dominirao pod košem, pošto Levski nije imao visokog igrača koji bi mu parirao.

Nadprosečnu rolu u prve dve četvrtine imali su Boris Dalo i Vanja Marinković koji su sa nekoliko atraktivnih poteza podigli ionako dobro raspoloženu publiku na noge.

Mladi grčki košarkaš Janis Kuzeloglu se tek treći put ove sezone našao u rotaciji, a prethodno je igrao po minut na gostovanjima ljubljanskoj Olimpiji i Igokei u Laktašima. Ovaj put, uspeo je da upiše i prve poene, a to se desilo dva minuta pre kraja utakmice. Novi centar crno-belih Božidar Đumić, koji je u ponedeljak potpisao ugovor na dve i po godine, večeras je u “civilu” gledao nove saigrače. Odmah pored njega sa "kragnom" oko vrata bio je i sportski direktor Partizana Dragan Todorić koji je danas ugruvan u lakšoj saobraćajnoj nezgodi.

Navijači Partizana nisu zaboravili igračima i stručnom štabu Levskog kako su od huligana branili crno-bele košarkaše prilikom incidenata u meču odigranom u prvom delu sezone u Sofiji. Ovacijama su ispratili predstavljanje bugarske ekipe uoči početka utakmice i stavili do znanja da cene njihov zaštitnički gest. 

=======================================================================================

PARTIZAN – LEVSKI  94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8)

Hala: Pionir;
Gledalaca: 6.000;
Sudije: Dožai (Slovenija), Milojević (Makedonija) i Bencur (Mađarska);

PARTIZAN: Pavlović 12, Tepić 6, Kuzeloglu 5, Murić 15, Marinković 13, Dalo 6, Milutinov 12, Milosavljević 4, Mačvan 8, Andrić 9, Milutinović, Bezbradica 4.

LEVSKI: Karamfilov 3, Angelov 13, Videnov 23, Simeonov 6, Hant 5, Ivanov 14, Uandi, Nikolov, Minčev, Đuroski.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vanja MarinkovićSrbijaFK PartizanJadranska ligaEdo Murić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara