"Pepe i Džonatan Mensah"
"Pepe i Džonatan Mensah"

MUNDIJALSKI TIP: Portugalija – Gana

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.06.14. | 12:15

Kristijano Ronaldo i Navigatori su razočarali u prva dva kola Mundijala. Popravnog više nema, a Crne zvezde pucaju od samopouzdanja posle odlične predstave protiv Manšafta

Pepe i Džonatan Mensah

Portugalija i Gana ulaze u ključni duel sa po jednim bodom i strahom da bi utakmica SAD - Nemačka mogla da se završi nerešenim rezultatom koji odgovara i sadašnjoj, i nekadašnjoj domovini američkog selektora Jirgena Klinsmana. Na dešavanja u Resifeu ne mogu da utiču, pa im preostaje da se potpuno fokusiraju na nalaženje načina da se dobije ovaj meč.

Izabrane vesti

Portugalci su definitivno pod većim pritiskom, jer se od njih očekivalo mnogo više, a ne da ih Nemci pregaze kao plitak potok i da protiv Amera čupaju X u poslednjim sekundama sudijske nadoknade. Do tog boda koji ih je ostavio na turniru došli su zahvaljujući filigranskom centaršutu Kristijana Ronalda koji je Silvestrea Varelu „pogodio u trepavicu“. Bio je to zaista sjajan potez, nažalost i jedino što smo videli od zvanično najboljeg fudbalera sveta u dosadašnjem toku Mundijala.

CR7 se više primećivao zbog frizura, padanja i s razlogom i bez njega, neprekidnog zvocanja sudijama i fudbalskog silovanja, odnosno besomučnih pokušaja da iz obično nerezonskih situacija postigne gol. A kad ne ide Kristijanu, ne ide ni Portugaliji koja je i inače poznata po tome da se lako slomi pod presijom. Njihov rival za sobom ima izuzetnu predstavu protiv Pancera koja se umalo završila pobedom, pa je samopouzdanje Crnih zvezda ozbiljno poraslo.

Gani odgovara i to što je portugalski selektor Paulo Bento zbog povreda ponovo morao da tumba sastav kojem će trebati vremena da se skocka. Sve to nas navodi ka dvojci (kvota za trijumf Gane iznosi 3,00) jer nas, kao što rekosmo, Portugalija uopšte nije impresionirala.

Obostrana potreba za pobedom obećava dosta pogodaka u obe mreže, tačnije, tip GG3+ sa kvotom 1,87, jer kalkulisanje ne dolazi u obzir, pogotovu u slučaju Afrikanaca koji su taktički malo „divlji“, ali im besprekorna fizička sprema omogućava da igraju brzo i agresivno. Jasno je kao dan da Ganci neće birati sredstva da zaustave Kristijana Ronalda, ali on je savršeno svestan da mu je ovo poslednja prilika da na najvećem takmičenju dokaže zašto je trenutno svetski broj 1, pa vredi probati i sa tipom da će zvezda madridskog Reala postići pogodak bilo kada na meču (kvota iznosi 1,66).

Prema najsvežijim informacijama iz reprezentacije Gane izbačeni su Kevin Prins Boateng i Suli Muntari (suspendovan, nije ni bio u konkurenciji za današnji meč), zbog "fizičkog incidenta" (verovatno tuče). Ipak, mislimo da to neće mnogo uticati na konačan ishod.

STADION: Nasional Mane Garinča u Braziliji (kapacitet 68.009 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Navaf Šukrala (Bahrein) - 4,36 žutih kartona po meču, 0,29 crvenih kartona po meču, 0,17 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

PORTUGALIJA (4-3-3): Beto - Žoao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Rikardo Kosta - Vilijam Karvaljo, Migel Veloso, Žoao Mutinjo - Nani, Varela, Kristijano Ronaldo.

GANA (4-1-3-2): Dauda - Aful, Boje, Mensah, Asamoa - Rabiju - Vakaso, Acu, Badu - Andre Aju, Đan.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images) 


tagovi

Portugalreprezentativni fudbalEvropaGanaBrazil2014GBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara