"Luis Garido i Ener Valensija"
"Luis Garido i Ener Valensija"

MUNDIJALSKI TIP: Honduras – Ekvador

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.06.14. | 15:57

Ovo je jedan od retkih mečeva na Mundijalu koji bi mogao i da se preskoči, ali mi vam naravno to ne savetujemo. Uvek može nešto da se odigra...

Luis Garido i Ener Valensija

Ovo definitivno nije meč koji privlači veliku pažnju. Rivali nisu atraktivni, termin je nezgodan (petkom uveče ima šta da se radi, zar ne?), a ono što su Honduras i Ekvador pokazali u 1. kolu definitivno nas nije impresioniralo. Doduše, Ekvadorci su vodili na poluvremenu protiv Švajcarske, ali su u drugih 45 minuta odigrali previše ziheraški i zatvoreno, pa su surovo kažnjeni po isteku 90. minuta.

Izabrane vesti

S druge strane, bunker Hondurasa držao se do 45. minuta protiv Francuske, ali je tada Vilson Palasios srušio Pola Pogbu sa leđa, napravio penal i zaradio crveni karton. Ostatak meča bio je lak posao za Trikolore. Suspenzija iskusnog Palasiosa nije jedini problem za popularne Katraćose pred duel sa Ekvadorom, pošto se u meču sa Francuzima teže povredio startni štoper, gorostasni Viktor Bernardez (zadnja loža), tako da će selektor, Kolumbijac Luis Fernando Suarez, morati dobro da promeša karte pred 2. kolo, jer nije krio razočaranje igrama nekih izabranika.

Ekvador je svakako blagi favorit, ali mislimo da se ne isplati igrati na dvojku, za kvotu 1,73. Mnogo bolje je probati GG (kvota 1,87), pošto je ovaj tip došao na prethodnih šest utakmica Trikolora (u tom intervalu i pet puta GG3+). Honduras jeste ekipa skromnog kvaliteta, ali sumnjamo da će ovde ponovo igrati bunker. Uz to u špicu ima sasvim solidan tandem Kostli – Bengtson koji ume da bude nezgodan, u šta su se uverili i naši Orlovi tokom južnoameričke turneje pre nekoliko godina.

Drugi tip koji preporučujemo je više golova drugo poluvreme (VG 2), za kvotu 2,10. U dosadašnjem toku Mundijala u Brazilu često je dolazio, uključujući i oba meča 1. kola E grupe u kojima su protagonisti bili Ekvador i Honduras.

Nije loše ni probati ukupno golova 3-4 (kvota 2,55). Već smo apsolvirali da je ovo Mundijal na kojem se tresu mreže kao od šale, pa bi čak i ovaj na papiru neefikasan meč lako mogao da ode u pomenutu granicu golova.     

STADION: Arena de Bajšada u Kuritibi (kapacitet 43.981 mesta)

POČETAK: 00.00

SUDIJA: Bendžamin Vilijams (Australija) - 4,16 žutih kartona po meču, 0,35 crvenih kartona po meču, 0,23 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

HONDURAS (4-4-2): Valjaderes – Bekeles, Garsija, Figeroa, Izaguire – Nahar, Garido, Klaros, Espinoza – Bengtson, Kostli.

EKVADOR (4-4-2): Domingez – Paredes, Guagva, Erazo, Ajovi – A. Valensija, Gruezo, Noboa, Montero – E. Valensija, Kaisedo.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaHondurasEkvadorBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara