""
""

MUNDIJALSKI TIP: Holandija – Kostarika

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.07.14. | 12:33

Lale su prošle pakao protiv Meksika, ali u duelu sa Tikosima, najvećim iznenađenjem Mundijala, imaju otvoren put ka polufinalu

Jedini četvrtfinalni par na Mundijalu u kojem imamo izrazitog favorita. Kostarika je već pomerila granice snova na ovom takmičenju i njeni fudbaleri sada mogu da uživaju u svakom preostalom minutu šampionata. Naravno, popularni Tikosi ovde nemaju šta da izgube, bili bi nezgodan protivnik svakoj ekipi i da nije tako, ali mislimo da Lale ovakvu priliku siguno neće ispustiti. Posebno što su protiv Meksika prošle kroz pakao i u poslednjih šest minuta (računajući i četiri minuta nadoknade) dobile izgubljen meč. Takve pobede su neprocenjive kada su u pitanju moral i samopouzdanje ekipe, pa selektor Holandije Luj van Gal neće imati nikakvih problema u psihološkoj pripremi meča.

Kostarika je do osmine finala stigla posle iscrpljujuće borbe i penal-serije protiv Grčke. Takođe, ključni igrači Tikosa – ne računajući izuzetnog čuvara mreže Kejlora Navasa – do sada su trpeli ogromne fizičke napore, a u prvom redu mislimo na kapitena Brajana Ruiza i napadača Džoela Kempbela. Kostarikanci nemaju toliko kvaliteta na ostalim pozicijama, a protiv Holandije, zbog crvenog kartona u meču sa Helenima, neće moći da računaju na standardnog člana prve postave, defanzivca Oskara Duartea, strelca drugog gola u nezaboravnoj pobedi nad Urugvajem u 1. kolu Mundijala. 

Izabrane vesti

Računajući i pripremni period – dakle, interval od 31. maja do četvrtfinala Mundijala - Arjen Roben i drugovi su u seriji od šest pobeda. Pritom su u tom nizu na pet od šest utakmica postizali najmanje dva gola, tako da i ovde očekujemo sličan scenario. Zato vam preporučujemo MOZZART kombinaciju 1&tim1 2+ (kvota 1,92), posebno ako ste mišljenja da čist kec ne „plaća“ dovoljno (1,58). Naravno, vredi probati i MOZZART kombinaciju 1&3+, kvota je odlična – 2,70.   

U osmini finala Mundijala videli smo vrlo malo golova, barem u 90 minuta igre koji su „merodavni“ na kladionici. Jedino je na meču Holandija – Meksiko došao 3+,  što biste mogli da odigrate i u ovom meču (2,15). Čak ne bi bilo loše da razmislite i o 4+.

STADION: Arena Fonte u Salvadoru (kapacitet 56.500 mesta)

POČETAK: 22.00

SUDIJA: Ravšan Irmatov (Uzbekistan) – 3,46 žutih kartona po meču, 0,23 crvenih kartona po meču, 0,12 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

HOLANDIJA (3-5-2): Silesen – Martins Indi, Vlar, De Vrij - Verhaeg, Kujt, Snajder, Vijnaldum, Blind – Roben, Van Persi.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Akosta,  Gamboa, Gonzales, Umanja, Dijaz – Ruiz, Borhes, Teheda, Bolanjos – Kempbel.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?
Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalmundijalski tipEvropaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara