"Fred i Gari Medel"
"Fred i Gari Medel"

MUNDIJALSKI TIP: Brazil – Čile

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.06.14. | 11:18

Domaćin je pod ogromnim pritiskom, ali mislimo da će uspeti da ga iznese protiv svoje „stare mušterije“. Očekujte i golove...

Fred i Gari MedelUtakmice koje je Brazil odigrao u fazi po grupama pratile su brojne kontroverze. Tu mislimo na više diskutabilnih sudijskih odluka koje su u trenucima kada domaćinu Svetskog prvenstva nije išlo - a bilo ih je dosta - gurale vodu na njegovu vodenicu. Čak i da uspemo da pronađemo opravdanje za Japanca Juićija Nišimuru i njegovu predstavu na otvaranju šampionata sa Hrvatskom (trema), ne možemo za švedsku trojku na čelu sa Jonasom Eriksonom koja je u meču sa Kamerunom priznala gol koji je Fred postigao iz ofsajda od skoro jednog metra. Ne želimo da insinuiramo, ali kako stvari stoje Čileanci će u prvoj utakmici osmine finala 20. Mundijala biti „brojčano inferiorni“.

S druge strane, to može da dovede do dodatnog elana kod pulena Horhea Sampaolija koji je, samim tim što je Argentinac, ekstra motivisan i umeće tu motivaciju da prenese na ekipu. Međutim, realno veliki problem Čilea, a plus Selekaa, jeste činjenica da je reprezentacija sa jugozapada Južne Amerike dobila svega sedam od 68 dosadašnjih međusobnih susreta, poslednji pre gotovo 14 godina, ali nijedan na brazilskom tlu.

Izabrane vesti

Osim toga, poraz od Holandije rezultatom 2:0 u 3. kolu prvog kruga morao je da uzdrma Čileance, jer se pokazalo da se ne snalaze u situaciji „biti ili ne biti“, a protiv Lala im je trebala pobeda kako bi izbegli Brazil, pogotovu bez Artura Vidala u sastavu. Sjajni vezista Juventusa sada se vraća u ekipu, ali pitanje je koliko je spreman za najveće napore i rovovsku bitku sa manevrom petostrukog prvaka sveta.

Reč-dve i o Brazilu: svaka naredna utakmica stavljaće ih pod sve veći pritisak, ali selektor Luis Felipe Skolari zna kako se osvaja titula i ima igrače koji su kadri da realizuju njegove zamisli. Zato se kec podrazumeva (kvota je 1,60), a trebalo bi da bude ispraćen sa bar dva postignuta gola Nejmara i kompanije (KMB 1&t1 2+, kvota 1,80), dok tradicija nagoveštava i KMB 1+I&2+II (kvota iznosi 2,80).

STADION: Mineirao u Belo Horizonteu (kapacitet 62.547 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Hauard Veb (Engleska) - 4,05 žutih kartona po meču, 0,19 crvenih kartona po meču, 0,21 penal po meču

MOGUĆI SASTAVI:

BRAZIL (4-2-3-1): Žulio Sezar - Dani Alves, David Luiz, Tijago Silva, Marselo - Luiz Gustavo, Paulinjo - Hulk, Oskar, Nejmar – Fred.

ČILE (5-3-2): Bravo - Isla, Medel, Hara, Silva, Mena - Arangis, Dijas, Vidal - Aleksis Sančes, Vargas.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

sportsko klađenjereprezentativni fudbalmundijalski tipmeđunarodni fudbalČileBrazil2014BBrazil2014ABrazil2014bet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara