"Mile Jedinak i Robin van Persi"
"Mile Jedinak i Robin van Persi"

MUNDIJALSKI TIP: Australija – Holandija

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 12:12

Posle demonstracije sile protiv svetskog šampiona očekujemo da Lale potvrde klasu i protiv simpatičnih Sokerusa. Ovo je možda i najlakši par u dosadašnjem toku Mundijala, pa opustite ruku...

Mile Jedinak i Robin van Persi

Briljantna partija koju je Holandija prikazala u reprizi finala prethodnog SP protiv Španije i pobeda od 5:1 uterala bi strah u kosti svakom sledećem rivalu. Australijanci sigurno nisu izuzetak, mada su prethodnih dana davali veoma optimistične izjave u stilu: „Ako je Kostarika mogla da iznenadi Urugvaj, zašto ne bismo i mi Holanđane?“, oslanjajući se na činjenicu da nikad nisu poraženi od Lala. Dva puta su izvukli remi (1:1 i 0:0), a jednom su ih savladali (2:1, septembra 2008. u Ajndhovenu).

Izabrane vesti

No, sve te utakmice bile su prijateljskog karaktera, a Holandija takve mečeve obično ne shvata previše ozbiljno. Sada će biti potpuno drugačije, jer bi izabranici Luja van Gala trijumfom načinili trokorak ka osvajanju prvog mesta u B grupi i tako gotovo sigurno izbegli Brazilce u osmini finala, tako da se njihova pobeda uopšte ne dovodi u pitanje. Sam selektor Oranjea nagovestio je da će verovatno da promeni formaciju u odnosu na susret sa Španijom i umesto 5-1-3-1 odigra mnogo ofanzivnijih 4-3-3, s tim da nije najavio kadrovske promene. Dakle, želi da njegova ekipa što pre završi posao, a ne da, kao Čile u 1. kolu, pobedu nad Sokerusima osigura tek u nadoknadi drugog poluvremena.

To nas dovodi do prva dva predloga za ovaj par, prelaza 2-2 (kvota 1,62) i MOZZART kombinacije 2&2+I (kvota 2,75), jer će spora i objektivno nekvalitetna odbrana Australije teško nalaziti rešenja za raznovrsnu igru protivnika.

Australijanci, generalno, nemaju nikakav izbor u odnosu na ono što su radili protiv Čilea: da trče do besvesti i ne biraju sredstva kojima bi prekinuli akcije Holanđana, a igra na „ivici noža“ neminovno dovodi do brojnih prekršaja i kartona. U susretu sa Južnoamerikancima napravili su 18 faulova, dok su Kejhil, Jedinak i Miligen „požuteli“, a slično očekujemo i sada. Granica za broj žutih kartona u MOZZART ponudi je 3,5 i verujemo da će biti probijena, jer će alžirski sudija Đamel Hajmudi svakako da se potrudi da zaštiti najveće holandske zvezde. Zato razmislite i o KMB 2&BŽK> (kvota 2,43).

STADION: Beira-Rio u Porto Alegreu (kapacitet 48.849 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Đamel Hajmudi (Alžir) - 3,32 žuta kartona po meču, 0,15 crvenih kartona po meču, 0,23 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

AUSTRALIJA (4-3-3): Rajan - MekGouen, Špiranović, Vilkinson, Dejvidson - Jedinak, Miligen, Brešano - Our, Kejhil, Leki.

HOLANDIJA (4-3-3): Silesen - Janmat, De Fraj, Flar, Martins Indi - Blind, De Jong, Snajder - De Guzman, Roben, Van Persi.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

EvropaHolandijareprezentativni fudbalBrazil2014BBrazil2014Australija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara