""
""

MUNDIJALSKI TIP: Argentina – Belgija

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.07.14. | 12:16

Repriza polufinala Mundijala 1986. u Meksiku. Gaučosi su tada imali neverovatnog Maradonu, vreme je da njegov naslednik ispiše istoriju u Braziliji

Gaučosi i Crveni đavoli stigli su do četvrtfinala sa maksimalne četiri pobede – doduše, u nokaut fazi slavili su posle dodatnih 30 minuta – ali ne možemo da se otmemo utisku da i jedni ni drugi ne igraju na gornjoj granici mogućnosti. To posebno važi za Argentinu koja je imala puno sreće u dosadašnjem toku takmičenja, a i kada god se lomilo mogla je da se osloni na genijalnost Lionela Mesija. Argentinski superstar očigledno je stigao u Brazil odmoran i izuzetno motivisan, posle sezone u kojoj se nije naročito istrošio u dresu Barselone, sa željom da trofejom svetskog prvaka zaokruži već neverovatnu karijeru.

Čelnici Fudbalskog saveza Belgije i selektor Mark Vilmots tvrde da je plasmanom u četvrtfinale Mundijala ostvaren zacrtani cilj. Zato će Đavoli biti rasterećeni, ali naravno i dobro svesni da se ovakva prilika ne ukazuje „svaki dan“. Vilmotsov tim imao je dosta praznog hoda u igri u dosadašnjem toku Mundijala (prvo poluvreme protiv Alžira, gotovo ceo meč sa Rusijom), ali pokazao je i nešto što ga izdvaja od ostalih učesnika: Belgija svakako nije u stanju da na teren pošalje najjačih 11 na turniru, ali mislimo da nijedna ekipa nema toliku koncentraciju kvaliteta u kompletnom „rosteru“. Mark Vilmots maltene ne može da pogreši kod sastavljanja prvog tima, a i svaka njegova izmena – najbolje je to pokazao meč sa SAD (Miralas i Lukaku) – donosi poboljšanje u igri. To može da bude značajan adut Đavola u četvrtfinalu, posebno ako utakmica ode u produžetke.

Izabrane vesti

Ipak, kada podvučemo crtu na sve što smo izneli moramo da se opredelimo za keca i pobedu Argentine (kvota 2,15). Razlog je jedan, ali najvredniji – Lionel Mesi. Miriše nam da će ovo biti njegov šampionat i da će nositi ekipu barem do finala. Uz malo sreće mogao bi da donese domovini treću titulu svetskog šampiona i stane uz rame sa najvećima u istoriji igre. Mada, tamo mu je odavno i bilo mesto, bez obzira na konačan ishod Mundijala u Brazilu.

Naravno, razmislite i o 0-2 gola (kvota 1,55), a hrabriji mogu da probaju poluvreme/kraj X-1 (4,30).

STADION: Nasional u Braziliji (kapacitet 72.888 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Nikola Ricoli (Italija) – 3,93 žutih kartona po meču, 0,14 crvenih kartona po meču, 0,32 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

ARGENTINA (4-3-3): Romero – Zabaleta, Fernandez, Garaj, Basanta – Gago, Maskerano, Di Marija – Laveci, Mesi, Iguain.

BELGIJA (4-2-3-1): Kurtoa – Aldervireld, Van Bujten, Kompani, Vertongen – Vicel, Felaini – Mertens, De Brujne, Azar – Lukaku.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?
Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images) 


tagovi

reprezentativni fudbalmundijalski tipEvropaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara