"Mrđa proslavlja gol"
"Mrđa proslavlja gol"

Mrđa našao šifru za Vojvodinu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.13. | 18:58

Napadač Zvezde u nadoknadi vremena doneo trijumf nad Lalama čekan tri i po godine – 2:1. Milijaš promašio jedanaesterac u 87. minutu

Mrđa proslavlja gol

Dragan Mrđa pronašao je šifru za Vojvodinu! Napadač Crvene zvezde, koji se s Vošom nije rastao u najboljim odnosima, odlučio je derbi meč poslednjeg kola jesenje polusezone Superlige u nadoknadi vremena, kada je na centaršut Mijailovića poslao loptu u mrežu!

Izabrane vesti

Ovo je Mrđin 10. gol u šampionatu, što ga čini najboljim strelcem Superlige u jesenjoj polusezoni. Zanimljivo, on je od 15 utakmica, samo na osam bio starter, a četiri puta je ulazio s klupe u igru.

A viđena je dotad prava drama na Marakani, pogoto u 87. minutu, kada je Nastić neoprezno zakačio Savićevića, skrivio penal i zaradio drugi žuti karton. Ali kapiten Nenad Milijaš je slabo šutirao, Žakula ga je pročitao, a lopta je na kraju od stative otišla u korner!

Novosađani je, dakle, malo nedostajalo da sačuvaju tradiciju nepobedivosti na Marakani koja je trajala još od maja 2010. godine, a kako nisu uspeli, na zimski odmor će kao “nosioci” sa samo bodom razlike otići Partizan (33 boda) i Zvezda (32).

Gosti su bili znatno bolji u prvom poluvremenu, a to je krunisao Poletanović u 38. minutu – Vulićević je jedva stigao loptu na desnoj strani, nekako uspeo da je ubaci u šesnaesterac , gde je mladi vezista, uprkos prisustvu nekoliko defanzivaca Zvezde u blizini, ostao sam.

Za to što Novosađani nisu ranije poveli zaslužan je isključivo Boban Bajković. Golman Zvezde u 27. minutu je zaustavio šut Škuletića, koji je bukvalno “pobacao” odbranu domaćih, solidno šutirao, ali je Bajković bio na mestu. Samo minut kasnije, opet su defanzivci Zvezde bili u problemu – dopustili su Simonu Vukčeviću da primi dobru dubinsku loptu, uspeo je i da šutira pored Krnete i Lazića, međutim, opet je Bajković dobro intervenisao.

S druge strane, Zvezda je zapretila iz slobodnog udarca – Milijaš je u 16. minutu s “njegove” pozicije, oko 20-ak metara od gola, uputio dobar šut, ali je lopta otišla za malo preko gola. Nije da domaći nisu pokušavali da postignu pogodak, ali sve je to izgledalo dosta traljavo i nepovezano.

U nastavku je domaćin zaigrao mnogo bolje, i vrlo brzo je uspeo da poravan rezultat: u 49. minutu je Milijaš izveo korner, Žakula je loše intervenisao, uspeo je samo da uspori loptu, a to je iskoristio Dauda i poslao je u mrežu.

Nigerijski napadač je imao dobru priliku i za vođstvo, i to u 68. minutu, kada ga je proigrao Marko Petković, uz Mijailovića i najagilniji igrač beogradskih crveno-belih. Dauda je odlično primio loptu na grudi, i uspeo da pored dvojice defanzivaca gostiju uputi udarac, ali je pogodio prečku.

Posle te šanse, Zvezdi kao da je ponestalo snage, dok je trener Vojvodine Marko Nikolić u igru ubacio Envera Alivodića i na taj način stabilizovao igru svog tima. Domaćin jeste imao terensku inicijativu, međutim, nije uspeo da stvori ozbiljnije prilike, sve do penala u 87. minutu. Ali promašaj Milijaša kao da je dao još veću snagu domaćima, koji su uspeli da preko Mrđe dođu do sva tri boda.

SUPERLIGA – 15. KOLO

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (1:0)
/Rusmir 22/

Voždovac – Sloboda 0:2 (0:1)
/Pejović 13, Tijago 74/

Napredak – Javor 0:0

Spartak – Rad 0:0

Donji Srem – OFK Beograd 1:1 (0:0)
/Sinđić 71 - Čavrić 60/

Čukarički – Partizan 0:1 (0:0)
/Brašanac 61/

Crvena zvezda – Vojvodina 2:1 (0:1)
/Dauda 49, Mrđa 90+3 - Poletanović 38/

Nedelja

16:00: Jagodina – Radnički Kg

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrdjaDragan MrđaSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara